.

Говори с Росен Плевнелиев

Задавайте въпросите си към него тук >>

Снимка: Ладислав Цветков

На 11 май "Пожелахте да говори" президентът на Република България Росен Плевнелиев. Можете да задавате въпросите си към него в коментарите под този текст.

Коментирай
публикувай
 • radost.koko@gmail.com

  Като цяло избяга да отговори на всички въпроси... като цяло си измънка едно цяло предаване

 • red__army

  Aloo "джурналистката"...не му задавай въпроси които иска да чуе.Не ме интерсува кабинета му и маргиналите в народното събрание.Питам конкретно.Кога ще се научи да повтаря като папагал квото правят Франция и Германия по отношение на Украйна и Русия,за да не ни мрази цяла Европа,щото ни превърнаха в американски марионетки.Г-н Президент знаете ли че много хора в момента се извиняват на децата си че са гласували за вас.А защо Президента няма първа дама когато пътува в чужбина.

 • shantelan

  Уважавам правото на личен избор, но той се простира до там, където не пречи прекалено на околните, защото живеем в общество с останалите хора все пак. В този ред на мисли, г-н Президент, вие сте семеен мъж, а защо ние си нямаме първа дама в България?

 • batrambo11

  Какво е мнението му по темата за необходимостта от актуализация на основния ни закон- Конституцията? Подвъпрос: Чл.60, ал.1 на Конституцията на ФРГ гласи (горе-долу) следното: " Президентът назначава и уволнява федералните съдии, федералните държавни служители, офицерите и подофицерите, доколкото това не е определено по друг начин със закон. Какво е мнението му за възможността да бъде натоварен с подобни функции при евентуална актуализация на Конституцията? Моето мнение на зрител е, че специално за административните длъжности в централните държавни институции (може би от директор нагоре) е удачно да бъде вменена това право на Президента, дори да се изпълнява проформа (съгласувателно) от страна на Президентството. Основната причина- по този начин би се противодействало на едно от най-порочните явления в България -"политическа метла срещу експертите" т.е. "кой как дойде на власт- да уволнява специалистите по висшите етажи на административната система". Като трета независима партийно страна- народът би виждал в лицето му естествен гарант за поддържане на експертността на администрацията. Визирам единствено администрацията, работеща по закона за държавния служител, а не политическите длъжности. Т.е. служителите до ниво главен секретар. (Най-висшата длъжност в администрацията обикновено е главния секретар на съответната институция/ведомство.)

 • Chouchoumyr

  г-н Плевнелиев освен с шефа н EVN имали ли сте тайна среща с г-н/г-жа/г-ца Кончита Вурст?

 • zlatko85

  Г-н Плевнелиев,какво ще кажете за младите хора в България,който завършват университет и след това не могат да си намерят работа по специалноста и са принудени да работят каквато и да е работа само за да отцеляват някакси,какво прави държавата за нас и вие като президент,аз съм завършил моден дизайн във Варна и не мога да си намеря работа по специалноста и имам много приятели като мен,млади анбициозни ,какво прави правителството за нас които си плащаме данаци а в България няма и минимален шанс за реализация като специалисти,тази тема вълнува много млади хора които вече нямат вяра в НИКОЙ!

 • georgi ganev

  Здравейте г-н Плевнелиев ! Към какво се стремите и какви са вашите амбиции за да може България да е една добре развиваща се държава в Европа !

 • Cтоян Hгуен

  Какви са Вашите бъдещи амбиции и цели извън и в политиката, освен ангажиментите, които сте представили?

 • Cтоян Hгуен

  С какво бихте посъветвали младите хора на България, каква е вашата рецепта за успех, как намирате мотивация срещу препядствията в живота?

 • sami_king

  В навечерието на 6-ти май излезна информация за ново съкращение в Българската армия- 1300 военни. Как поредното съкращение в армията, кореспондира с думите Ви, за увеличаване на разходите за нея ? Каква е вашата визия за "модерна българска армия" ?

 • zanyo_52

  Изяснете това, в което Ви обвиняват? За имоти, сделки, дори и последното с ЕРП та-та