Как загубата на работа не е болка за умиране

Вижте какво е позитивното тълкуване на едно иначе много неприятно положение

Реклама

Когато имате работа, не ви минава през ум, че можете да загубите тази работа. Не да я напуснете, а да я загубите. Повечето хора очакват, че ще изкарат повече време в дадена компания или фирма, но очакванията и реалността често не се припокриват.

В тежките икономически условия от последните години много хора загубиха работата си и се оказаха пред дилемата дали да не се насочат към друго поприще или да останат в същата сфера.

Все пак, ако загубите работата си, трябва да приемете това като всяко друго нещастие в живота си - просто продължавате напред.

Номерът е да не се поддавате на депресия, защото проблемите ви само ще се увеличат така. Депресията може да води и до здравословни проблеми, което може само да усложни положението ви. Най-добре използвайте “безработният” си момент, за да разберете къде се намирате в живота си и какво искате да ви се случи оттук-нататък. Можете помислите за преквалификация или за допълнително образоване във вашата или в друга сфера.

Когато краят на чакането ви тръгне на настъпва, не е зле да разгледате и CV-то си и да видите дали не можете да допълните с някакви умения, които се придобили в периода, в който не сте имали работа. Точно това е моментът, в който трябва да решите дали ще продължите да се занимавате в същата сфера.

Когато сте наясно с това, тогава можете да потърсите новата си работа. Не бъдете срамежливи или нерешителни да смените попрището си, защото това може да е ключ към един по-щастлив живот.

Единственото, с което трябва да сте наясно, докато сте безработни, е, че това няма да продължи вечно. И по-добре помислете какво ще правите след това.