Реклама

 

Трима ирландски братя остават без баща, а в деня на погребението му майка им признава, че най-сетне се чувства свободна и страстно желае да потърси любовта си по белия свят.

Три различни съдби, три различни подхода при решаване на кризисни житейски ситуации разкрива режисьорът и сценарист Едуард Бърнс, който играе и ролята на единия от братята във филма, спечелил награди още с появяването си.

Джек встъпва в лоното на брака плахо, защото не се чувства готов за семеен живот. Бари пък (Ед. Бърнс), който почти паталогично се пази от всякакъв вид обвързване, неочаквано пада в плен на Голямата любов. Патрик се разкъсва между страстта си към католицизма и трепетите си към еврейската си приятелка Сюзън.

Останали без родителско рамо Джек, Бари, и Патрик се оптиват да се подкрепят във вихъра от житейски изкушения като си дават съвети един на друг. И в един прекрасен миг Джек среща красивата Одри…
Бърнс заснема "Братя Макмълън" с бюджет от 25 000 долара и с приходите от над 10 милиона долара го превръща в най-печелившия филм за 1995 г.