Актьорът Васил Зафирчев споделя подробности за своя герой Марио от сериала "Преспав" по bTV Comedy

Актьорът Васил Зафирчев споделя подробности за своя герой Марио от сериала "Преспав" по bTV Comedy

Реклама

"Образът на Марио градихме от сезон в сезон. Той е комплексен образ със сложна биография" - споделя актьорът Васил Зафирчев за ролята си на Марио в сериала по bTV Comedy - "Преспав". 
В сериала Марио е главен готвач, но той е особено колоритна личност - шармантен, със запомнящ се външен вид. Образът е по идея на продуцента на сериала Пеце Талески, разработен от главния режисьор Игор Иванов и обогатен през сезоните от актьора. 

Васил Зафирчев е един от най-добрите актьори в Македония. Дипломира се в класа на професор Кирил Ристоски. Играе в различни театри - Македонски народен театър, Драмски театър, Македонски опера и балет, театрите във  Велес, Прилеп, Струмица и др. 


„Преспав“ е най-популярният сериал, който досега е сниман в Северна Македония. Сюжетът разказва историята на трима братя, които отварят пансион в преспанския регион с евросредства. Пансионът е метафора на реални събития в страната (политически и обществени), в който се сблъскват балканският манталитет с евростандартите, за които е получена субсидията.

Цялото интервю гледайте на Ladyzone.bg