Актьорът Васил Зафирчев споделя подробности за своя герой Марио от сериала "Преспав" по bTV Comedy

Реклама

"Образът на Марио градихме от сезон в сезон. Той е комплексен образ със сложна биография" - споделя актьорът Васил Зафирчев за ролята си на Марио в сериала по bTV Comedy - "Преспав". 
В сериала Марио е главен готвач, но той е особено колоритна личност - шармантен, със запомнящ се външен вид. Образът е по идея на продуцента на сериала Пеце Талески, разработен от главния режисьор Игор Иванов и обогатен през сезоните от актьора. 

Васил Зафирчев е един от най-добрите актьори в Македония. Дипломира се в класа на професор Кирил Ристоски. Играе в различни театри - Македонски народен театър, Драмски театър, Македонски опера и балет, театрите във  Велес, Прилеп, Струмица и др. 


„Преспав“ е най-популярният сериал, който досега е сниман в Северна Македония. Сюжетът разказва историята на трима братя, които отварят пансион в преспанския регион с евросредства. Пансионът е метафора на реални събития в страната (политически и обществени), в който се сблъскват балканският манталитет с евростандартите, за които е получена субсидията.

Цялото интервю гледайте на Ladyzone.bg