Реклама

Изписани са много книги за Втората световна война, а още повече филми са заснети по темата. Войната е разглеждана от всички възможни ъгли, но никой не я е представял по начина, по който го прави комедийният сериал „Ало, ало“ („'Allo 'Allo!“). От 29 февруари (четвъртък) зрителите на bTV Comedy ще могат да се насладят отново на един от най-успешните британски сериали за всички времена, който продължава да се радва на огромен зрителски интерес по цял свят вече над 40 години. Епизодите ще се излъчват всяка делнична вечер от 23:00 ч., както и през уикендите от 19:00 ч.

„Ало, ало“ среща зрителите с куп запомнящи се образи, сред които е Рене Артоа (Гордън Кей) – собственик на кафене в малкото френско градче Нувийон по време на Втората световна война. По стечение на забавни обстоятелства, то се превръща в център и до известна степен щаб на френската съпротива.

Рене води живот, изпълнен с комични и абсурди ситуации, лавирайки между германците и френската Съпротива, както и между жена си и любовниците си. Германската армия е обсебила заведението му, а той се опитва, макар и неуспешно, да помага на Съпротивата, укривайки двамата натрапени му британски военни пилоти и радиопредавател на горния етаж. Освен всичко останало, Рене се въвлича и в опазването на безценна картина – „Грешната Мадона с големите бомби“. Истинският проблем на Рене обаче е неговата съпруга Едит, която все още не знае за авантюрите му с двете му сервитьорки.

Другите главни герои са мадам Фани – тъщата на Рене, мосю Льоклер – фалшификатор и пианист, както и бивш любовник на мадам Фани, мосю Алфонс – погребален агент, който ухажва Едит, полицай Крабтрий – английски агент, който се преструва на френски полицай с ужасен френски, както и английските летци Феърфакс и Карстиърс. От „германска страна“ са лейтенант Грубер, за когото има слухове, че си пада по Рене, редник Хелга Герхарт и генерал Фон Клинкерхофен.

Интересното е, че с комичните ситуации, които сериалът разглежда, той по никакъв начин не иска да принизи реалните събития от периода, а по-скоро идва като пародия на военните драми, които заливат малкия екран на Великобритания преди няколко десетилетия. Колоритните герои и техните незабравими фрази, абсурдните ситуации и английският хумор с френски акцент превръщат деветте сезона на сериала в една от най-гледаните и популярни комедии за всички времена. Персонажите в „Ало, ало“ стават емблематични за актьорите, които са ги изиграли, и няколко десетилетия след старта на първите снимки на сериала лицата им са все така разпознаваеми и любими. Гордън Кей дори издава книга „Рене и аз: Нещо като автобиография“.

Много колоритни и крилати фрази като: „Слушайте внимателно, няма да повтарям”, „Ама, че си глупава” и „Добрютро” ще се завъртят отново в ефира на bTV Comedy с любимия на поколения българи „Ало, ало“ – от 29 февруари (четвъртък), всяка делнична вечер от 23:00 ч. (по два епизода) и всеки уикенд от 19:00 ч.

Единственият български комедиен канал ще зарадва аудиторията и с още любими поредици, за да предложи едни истински „Забавни делнични вечери“. От 27 февруари (вторник) стартират „Алф“ (всеки делник от 20:00 ч.) и „По средата“ (всеки делник от 21:00 ч.), а класиките „Приятели“ и „Двама мъже и половина“ продължават с пълна сила в 19:00 и в 22:00 ч. През уикендите от 22:30 ч. зрителите на bTV Comedy могат да се насладят на премиерните епизоди на американския ситком „Шитс Крийк“, проследяващ живота на едно необикновено семейство в малка провинциална общност.

Тагове: