Марк Селинг: За мен ще бъде чест, ако мога да напиша песен за "Клуб "Веселие"

Актьорът е в ролята на Пък в хитовия сериал, който се излъчва в ефира на bTV Comedy

Реклама

Марк Селинг е в ролята на Пък в хитовата поредица "Клуб "Веселие", която се излъчва в ефира на bTV Comedy всеки уикенд от 19:30 часа. Вижте какво казва за сериала, за Пък и за любовта си към музиката 28-годишният актьор.

Искам да те попитам за този прекрасен клип в YouTube, в който изпълняваш песен за "Клуб "Веселие". Как ще опишеш това изживяване и какво означава то за теб?

За мен това е несравнимо изживяване. Страхотно е. Това е моят живот. Това е нов, много забавен телевизионен формат и наистина е вълнуващо да си част от него. Мога да го определя по-скоро като да си част от едно голямо семейство и като да налагаш начин на живот, а не като работа.

Любопитен съм да разбера как поддържаш прическата си. Истинска ли е или е по-скоро създадена за шоуто? Искам да попитам и дали планирате с твоята банда да направите нещо авторско за шоуто и ако можеш да споделиш, за кога го планирате?

Идеята за прическата е моя. Исках да се явя така на прослушването и по този начин да се отлича от останалите. После свикнах с нея, от шоуто пък ме харесаха така и ми позволиха да я запазя. Но аз съм красив и без тази прическа. Всичко си заслужаваше, но се съмнявам, че ще я запазя дълго.

Що се отнася до музиката, това е нещо, което съм правил цял живот и не бих спрял да се занимавам за нищо на света. В момента съм много зает с продукцията и промоцията на шоуто. Смятам да продължа да пиша музика, просто защото това правя.

Да поговорим за музикалната ти кариера. През 2007 издаде CD, но нямам представа дали сте свирили на живо и с кого искаш да направиш дует?

Издадох CD през 2008 г., което промотирах предимно в Лос Анжелис. Свирил съм в няколко банди, тоест и с това се занимавам от известно време. Що се отнася до дует, може би бих направил такъв с Том Йорк от Radiohead или Трент Резнър от Nine Inch Nails. Най-вече с Трент Резнор.

Можеш ли да посочиш някой творец или песни, за които никога не си мислил, че ще изпълняваш, но всъщност си харесал, защото си се запознал с тяхното творчество в шоуто?

Ами, всъщност аз пея само едно соло и това е Sweet Caroline на Нийл Даймънд. Беше страхотно, не точно за мен, а за моята майка, чийто любим изпълнител е той. Подарявах й касети на Нийл Даймънд всяка Коледа. Що се отнася до останалото – не бях чувал Defying Gravity на Wicked, но много ми хареса. Всичко, което пее Амбър Райли, е невероятно. Затова съм отворен към всякаква музика и мисля, че това е, което шоуто прави за своята аудитария.

Със сигурност. Като музикант, това не е ли за теб мечтаната работа?

Така е. Имам предвид, че да пея кавъри засега е в основата на моята работа, но да – прекрасно е. Аз съм благословен.

С кои от членовете на екипа си близък, какво правите, когато сте заедно и с кои от тях се разбираш най-добре?

Ами, ние доста често сме заедно. Все пак работим заедно, обикаляме, за да промотираме шоуто и т.н. Извън снимачната площадка също излизаме заедно. Пътуваме заедно понякога, може би един ден ще отидем и в Дисниленд, кой знае. Но според мен е здравословно, когато не си на работа, да запазиш личното си пространство. Толкова често съм сред тези хора, аз наистина ги обичам, но ценя времето, в което съм сам със себе си или приятелите си извън шоуто. Смятам, че така е редно да бъде.   

Отнема ли ти много време да разучаваш нотите и танците за шоуто? Все пак това е музикална комедия и вътре има много песни.

Имайки предвид, че не съм танцьор понякога е трудно. В началото имахме много време за репетиции и много повече време да научим нотите. Колкото повече навлизаме в шоуто, толкова по-малко време имаме за репетиции. Аз не съм танцьор, но слава богу имаме страхотен хореограф, който ни води блестящо. Когато имаш много неща за запомняне и един живот, за да го направиш, е доста трудно.

Да поговорим за Пък. Дали той е сред образите, които помниш от своите ученически години?

Бих искал той да бъде малко по-мек и да преценява нещата по-добре. Той е единствен по рода си. Аз взимам от хората различни неща, включително и от себе си.

Как шоуто се отрази на живота ти – добре или не толкова? Имаш ли, например, повече фенове и как е името на баба ти?

Ами и преди се справях добре с жените, благодаря. Що се отнася до вниманието, наистина то е повече. По-рядко ми искат снимка или нещо такова. Хората по-скоро възкликват „О, Боже, обичам шоуто”, „Радвам се да се запознаем”, „Какво ще правиш по-късно?”. Името на баба ми е Бес Уери.

Разбрахме за музиката и нейното значение в твоя живот. Но тъй като в шоуто твоят герой се занимава и със спорт, какво е неговото място (на спорта) в твоя живот и кой е любимият ти спорт?

Обичам баскетбола. Той е любимият ми спорт. Бях борец и играех ръгби в гимназията, но по някаква причина никога не съм се занимавал с баскетбол. Въпреки това точно той е любимият ми спорт.

Спомена, че прическата си я направил за прослушването. Разкажи повече за него и колко време продължи?

Разбира се. Отидохме на официално прослушване в техния офис, за което трябваше да подготвим 5 сцени и една песен. След това получих втора покана за среща с продуцентите. Доста е плашещо да си сред всички тези хора. После правиш някакъв вид тест и продължаваш. Отидох в 9 часа сутринта, а може би и по-рано. След това имаш още един тест, наречен студиен тест.

Ти коя песен беше подготвил?

Подготвих "La Camisa Negra" на Juanes. Това е испанска песен и мислех, че така ще се отлича. Май се оказа добра идея.

Ти бил ли си част от подобен клуб в гимназията?

Не, не съм. Занимавах се по-скоро с рок музика, свирех в банди, които правеха кавъри. Ако не се занимавах с това, предполагам, че щях да се занимавам с животни. В един период от живота си се занимавах с рехабилитация на птици и малки животни. Затова смятам, че ако не се бях отдал на музиката, щях да се занимавам с животни.

Това шоу е резултат от любовта на Райън Мърфи към мюзикълите. Има ли мюзикъл, който ти харесваш и си гледал многократно?

Няма да лъжа, никога не съм гледал мюзикъли.

Какво ще кажеш за песните в шоуто?

Не искам да коментирам това, за да не нараня нечии чувства. Щастлив съм, че изпълнявам това, което те създават. Ще се радвам, ако мога да помогна, в случай че продуцентите се обърнат към мен да напиша някоя песен. Обичам да пиша и ще се радвам да създам нещо за шоуто. За мен ще бъде чест.

© 2009 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Гледайте "Клуб "Веселие" днес - 4 юни от 19:30 часа по bTV Comedy!

Не забравяйте, че bTV Comedy дава възможност на вас и вашите приятели да спечелите ВИП гостуване в "Комиците". Подробностите са тук>>