Матю Морисън: Винаги съм искал да съм известен, но сега това ме плаши

Актьорът е в ролята на Уил Шуустър в сериала "Клуб "Веселие", който се излъчва по bTV Comedy

Реклама

Матю Морисън е в ролята на учителя Уил Шуустър в сериала "Клуб "Веселие", който bTV Comedy излъчва всеки уикенд от 19:30 часа. Ето какво сподели 32-годишният актьор за героя си, за сериала и за това как се справя с известността...

В сериала музиката е вдъхновението за Вашия герой. Бихте ли ни разказали как се развива неговият образ?

Той има много отговорности – отговорността да бъде добър учител в училище, финансовите отговорности вкъщи, както знаете парите никога не стигат, и неговата най-важна цел, която е да намери своето място. Според мен навремето той не е успял да осъществи мечтата си да бъде изпълнител, затова решава да израсне в родния си град, където да стане учител. По този начин той преоткрива и осъществява своята страст – да се занимава с музика, обучавайки и вдъхновявайки деца.

За романтиката в сериала какво ще ни разкриете? Вашият герой е влюбен в своя колежка…

Той никога не прекрачва границата, опитва се да бъде добро момче и да прави нещата както трябва. Изкушението е голямо, но той се опитва да направи нещата малко по-лесни. Освен това той е женен, а неговата съпруга е много неприятен човек. В същото време има моменти, в които тя се разкрива пред зрителите и тогава те разбират защо всъщност той е влюбен в нея.

Ще Ви видим да пеете, а ще Ви видим ли да танцувате?

О, да и то много. Всъщност има един епизод, в който изпълнявам четири песни и четири танца. Ако не се лъжа, пея в почти всеки епизод. В пилотния дори има сцена, в която изпълнявам “Leaving Оn a Jet Пlane”.

Какви други песни можем да видим да изпълнявате в този сезон?

Музикалното разнообразие в сериала е доста голямо. В един епизод, например, рапирам. Има също песни на Арета Франклин, Селин Дион и Кание Уест.

Можете ли да сравните шоуто, което подготвя вашият герой, с такива като "Училищен мюзикъл" или Fame, или други подобни?

Много хора биха могли да го сравнят с "Училищен мюзикъл”, но според мен човешките истории, на чиито фон се развива действието, са това, което ги отличава. Зрителите виждат какво се случва във връзката ми с моята съпруга и тази с моята колежка, виждат, че в това шоуто ние не просто пеем, а изграждаме отношения и разбира се, виждат как всички песни са резултат на много репетиции и представления… Вие знаете, че всичко се случва в реална среда и именно защото е реално се възприема по-добре от зрителите.

Кое в този сериал е най-трудно за Вас? Както знаем, вие идвате от Бродуей...

Предполагам, че часовете за мен са най-голямата разлика. Участвам в почти всяка сцена и затова се налага да работя приблизително по 16 часа на ден. Разликата с други тв шоу програми идва и от това, че когато не снимаме, нямаме лукса да почиваме в караваните си. Веднага отиваме на репетиции, т.е. това са 45 мин., в които отново танцуваме и след това се връщаме на снимачната площадка. Все едно сме в лагер -  репетираме в студиото, подготвяйки се за следващия епизод, докато всъщност снимаме епизод. И трябва да помниш постоянно – аз съм свикнал да играя една история и да я разказвам от началото до края всяка вечер. Наистина трябва да се помни много.

Харесва ли Ви да работите с деца?

Страхотно е. Това е моята първа роля на възрастен. Отношенията ми с децата са наистина страхотни, защото аз съм техен учител не само тук, но и в истинския живот, защото те ме слушат, което е прекрасно. Понякога стават доста шумни, когато обсъждат някакви неща и асистент режисьорите не могат да ги накарат да се успокоят. Тогава се намесвам аз и те се вслушват в мен. Прекрасно е да имаш такава власт. Дори извън снимачната площадка, те се вслушват в това какво им казвам и отношенията ни реално са също като тази между учител и ученици.

Значи отговорностите Ви наистина са големи?

Така е. Те ме възприемат по този начин и смятам, че е в интерес на шоуто да поддържаме такива отношения, затова приемам и тази отговорност.

Според Вас има ли пропаст между поколенията, има ли разлика в това, което сте харесвали някога Вие на тяхната възраст и те сега?

Да. Някои от песните никога не съм ги чувал и смятам, че това шоу е един прекрасен начин хората да чуят песни, които са актуални в момента. Децата, които гледат шоуто, от своя страна, ще чуят песни, които не биха чули в ежедневието си. Мисля, че това ще възроди и обнови музикалната индустрия.

Смятате ли, че шоуто е пътят за децата към славата? Вие сте стигнали до Бродуей, показали сте своя талант и сте станал известен...

Според мен хората искат да бъдат известни и затова четат жълти издания. Живеем в свят, в който славата е като злато и за да бъда честен, ще призная, че винаги съм искал да съм известен. Но сега, когато чрез шоуто това вече е факт, аз не го искам. От една страна, ми харесва, че хората ме познават, но така изгубих своята анонимност. Това ме плаши и не се чувствам добре така.

Как се справяте с напрежението?

Ще става все по-трудно, но аз се опитвам да се усмихвам и да се забавлявам. Не искам да се държа грубо с хората. Все по-често ме спират вече по улиците, защото хората искат да си говорят с мен, което ми харесва. Трудно е, защото понякога искам да продължа, без да спирам и да върша моите си работи.

По-различно ли е да си ТВ звезда, отколкото звезда от Бродуей?

Да, защото пилотният епизод е гледан от повече хора, отколкото са ме виждали за 10 години на Бродуей. Телевизията достига до огромна аудитория, а хората ще ме виждат там още дълго време. На Бродуей може би никога няма да има билборд с моя образ, както се случва в момента при промоцията на сериала.

© 2009 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Гледайте "Клуб "Веселие" днес - 5 юни от 19:30 часа по bTV Comedy!

Не забравяйте, че bTV Comedy дава възможност на вас и вашите приятели да спечелите ВИП гостуване в "Комиците". Подробностите са тук>>

Последни

Реклама