Камионджии

Реклама

В центъра на историята са двама мъже с напълно различен темперамент и интереси, които вероятно никога не биха преплели пътищата си, ако не споделяха една и съща съдба – тази на „камионджии“.

Зича – бивш шофьор, а след това училищен библиотекар в малко градче, случайно се натъква на стария си приятел Бая – също шофьор на автобус в местната транспортна мрежа. След като по стечение на обстоятелствата и двамата остават без работа, те се амбицират да създадат транспортна фирма за доставка на стоки, вдъхновени от легендарния сръбски сериал от 70-те „Шофьори на камиони“.

Пътувайки заедно с общия си камион, Зича и Бая преживяват поредица от забавни приключения. Заедно с тях зрителите ще могат да се потопят в колоритния балкански „провинциален“ живот, където хората прекарват ежедневието си по съвсем различен начин в сравнение с тези в оживените градове.

„Камионджии“ се радва на огромен интерес в Сърбия и страните от Балканския полуостров, като до момента в западната ни съседка са показани три сезона. Главните роли са поверени на Тихомир Станич, Ненад Йездич, Паулина Манов, Бранислав Зеремски и Йелена Ступлянин. Режисьор е Филип Чолович, а сценарист – Гордан Махич.