Компютърджии

Реклама

Главните герои в сериала „Компютърджии“ („The IT crowd“) са двамата особняци Мос и Рой, които работят в най-важния отдел на крупната английска компания „Рейнхолм“ – компютърния. Човек обаче никога няма да разбере това по отношението на останалите служители към тях двамата – всички ги мразят, начело с големия шеф. Може би това е причината офисът на дуото да не е по  високите етажи на лъскавата ултрамодерна сграда на „Рейнхолм“ в Лондон. „Компютърджиите“ са натикани в буквалния смисъл на думата в неприветливото и тясно мазе на луксозната постройка.

Новата шефка на отдела – Джен – по никакъв начин не прави ситуацията по-добра. Тя не разбира нищо от компютри, но умело написаното (и пълно с лъжи) CV, както и блъфовете ѝ по време на интервюто за работа, ѝ осигуряват поста. Само че след като слиза в мазето и се запознава с двамата си нови подчинени, Джен вече не е толкова радостна от факта, че са я назначили.

Мос и Рой също са странни птици – и двамата са потънали в своите малки светове, които функционират по различни правила от общоприетите. И двамата си имат своите откачени фобии и колкото и да не им се иска, постоянно успяват да се забъркат в неприятности и да попаднат в центъра на вниманието. Внимание, с което двамата си нямат ни най-малка представа как да се справят!