Реклама

Сюжет:

Уил Фрийман си живее живота. След като успява да напише коледна песен, превърнала се в хит, за него се разтварят прелестите на свободното време, свободната любов и свободата от финансови проблеми. Той е ерген, безработен и това му харесва!

За негова изненада в съседство се нанася Фиона, самотна майка, с чаровния си 11-годишен син Маркъс. Дали това няма да разруши перфектния му свят? Малкото момче започва да идва при него без покана и Уил не е съвсем сигурен дали иска да стане новия му най-добър приятел... От друга страна младежът установява, че за жените един самотен баща е просто неотразим. Това променя нещата и сделката е сключена: Маркъс ще се преструва, че е син на Уил, а за награда вратите на дома на Уил са отворени за Маркъс. В добавък Маркъс ще може да играе пинг-понг и да се тъпче с бифтеци - нещо, което майка му, веган, никога не би позволила. На Маркъс е осигурено бягство от неговата скучна и депресирана майка...

Преди да се усети обаче, Уил се привързва към момчето, приятно му е то да идва и дори започва да се грижи за него. Това ново приятелство ще го научи на някои неща, за които не е подозирал - както за себе си, така и за отговорността към другите.

Маркъс“ / „About a Boy“, САЩ, 2014 – 2015 (два сезона, 33 епизода х22 мин.)

Екранизация на NBC по романа "Кажи ми, Маркъс" ("About a Boy", 1998 г.) на английския писател Ник Хорнби.

Създател: Джейсън Кейтимс, сценаристи: Ник Хорнби, Джейсън Кейтимс, Пол Уайц, Крис Уайц и др.

В ролите: Бенджамин Стокхем, Дейвид Уолтън, Ал Мадригал, Мини Драйвър, Ани Мъмоло, Ейдриан Палики, Изабела Видович, Лесли Биб и др.

 

Тагове: Маркъс сериал