Реклама

За сериала:

Фил (Тай Бърел) и Клер (Джули Боуен) са двама родители, които искат да имат отворени, здрави и честни отношения с трите си деца. Това невинаги е лесно, особено когато имаш дъщеря тийнейджър, която расте прекалено бързо, твърде умна средна дъщеря и буйно малко момче. Фил иска да бъде "готин баща", а Клер е твърдо решена децата й да нямат бунтарско детство, каквото е било нейното.

Джей (Ед О’Нийл) е едно пораснало момче, което изживява кризата на средната възраст. Той е женен за Глория (София Вергара) – много по-млада от него жена, превърнала се в център на вселената му. Глория е разведена, дръзка и страстна жена, която има 11-годишен син Мани (Рико Родригес). Мани е безнадежден романтик. За новия му втори баща Мани е лигльо, който трябва да бъде стегнат. Но това е само едно от предизвикателствата пред Джей. Хората често го мислят за баща на Глория, а не за неин съпруг...

Мичъл (Джес Тайлър Фъргюсън) и партньорът му от пет години – Камерън (Ерик Стонстрийт), току-що са направили удивителната "следваща стъпка" и са решени да осиновят дете от Виетнам. Камерън е духовит човек, но и склонен да драматизира, а Мичъл е по-сериозният от двамата. Но помежду им има баланс и те вече са напълно готови да станат бащи.

Животът, както изглежда, не е нито подреден, нито предсказуем. Поне за тези три семейства, които всъщност са едно много голямо семейство с Джей начело и с две пораснали деца - Клер и Мичъл.

Сезон 4 от 24 март 2015:

Взаимоотношенията на Джей с неговата втора съпруга - жизнена, щура и противопоставяща се на неговите старомодни разбирания, стават все по-интересни, особено след като в началото на четвърти сезон става ясно, че Глория е бременна. Това обстоятелство ще предизвика много промени, особено по отношение на нейния по-голям син Мани (Рико Родригес), който е свикнал вниманието на майка му да бъде изцяло посветено на него.

Порасналата дъщеря на Джей – Клер (Джули Боуен) и нейният съпруг Фил (Тай Бърел) пък преминават през противоположни емоции, когато тяхната най-голяма дъщеря Хейли напуска майчиното гнездо и отива в колеж. Тази нова ситуация дава старт на поредица от събития, тъй като другата им дъщеря - ученолюбивата Алекс, и вятърничавият им син Люк продължават да поддържат обстановката у дома буйна и оживена.   

Неспирна въртележка е и животът на брата на Клер и вече зрял син на Джей Мичъл (Джес Тайлър Фъргюсън), с чийто интимен партньор Камерън (Ерик Стонстрийт), преживяват разочарование с проваления опит да осиновят второ дете, което да бъде другарче на неговата малка дъщеря Лили. Младото семейство ще пренастрои фокуса си, когато взима продължителна ваканция и Камерън възвръща енергията си за работа.

В началото на четвърти сезон Джей иска един спокоен, тих ден у дома, без изненади, по повод 65-ия си рожден ден. По този повод Глория решава да изпробва новината за бременността си първо върху другите членове на семейството, със смесени резултати. Междувременно зетят Фил организира за Джей изненадващ, пълен с драма риболов, заедно с най-добрите му приятели. Клер се опитва да се справи с факта, че дъщеря й Хейли иска да приюти бездомния Дилън за няколко седмици.

Събрани на едно място, членовете на фамилията дават един искрен и често шантав поглед върху модерното семейство, което създава впечатление за топлота, но и за бъркотия.

Изпълнителни продуценти на "Модерно семейство” са Стив Левитан и Кристофър Лойд. Множеството номинации за "Еми" и "Златен Глобус" правят поредицата носител на редица награди, сред които за най-добър комедиен сериал, за изключителен сценарий и за режисура. В редица страни, сред които Австралия, Канада, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка, Великобритания и много други, „Модерно семейство” вече спечели любовта на зрителите.