Новите съседи

Реклама

Сериалът „Новите съседи” е базиран на проблемите и сложните взаимоотношения между съседите от „луксозна” според рекламите си жилищна сграда, която съвсем не се оказва това, което всички са си представяли. На пръв поглед това е съвсем нормална група хора. Всеки един от съседите обаче допринася със своите странности за сложните взаимоотношения в кооперацията. До единодушие по всякакви междуетажни въпроси никога не се стига, а това е сигурна рецепта за конфузни моменти и много смях. Всичко започва с пристигането на новодомците в сградата, а разнообразието от герои и характери е повече от богато. „Съседите“ никога не успяват да постигнат единодушие, а историята на всеки от тях е различна и уникална. Кавгите са ежедневие, както и комичните ситуации, пред които се изправят обитателите на „Мирадор де Монтепинар“.

Героите:

В тавански апартамент живеят програмистът Хавиер (Антонио Пагудо) и съпругата му Лола (Макарена Гомес). Хави е първият домоуправител, а това води при него безброй нестандартни оплаквания от неговите съседи, сред които са и родителите му Висенете (Рикардо Аройо) и Грегория (Беатрис Карвахал)от апартамент 2В. Те са двойка черногледи и сприхави пенсионери, които винаги намират повод за недоволство.

Съседите им по етаж са Амадор (Пабло Чапея) и съпругата Маите (Ева Исанта) заедно с трите им деца, а тяхното жилище е една истинска пълна къща. Маите има още един син от Серхио – Кокорчо. В апартамент 2С пък живее мистериозен обитател, чиято самоличност е напълно неизвестна.

Лео (Луис Мигел Сеги) от 1В живее сам и е истински досадник, но се смята за приветлив и общителен. В 1С пък са рибният търговец Антонио (Жорди Санчес) и съпругата му Берта (Натали Сесеня).

На приземния етаж са Енрике (Хосе Луис Хил) и жена му Арасели (Исабел Ордас). Енрике е общински съветник, а жена му работи във фризьорския салон на същия етаж. Двамата заедно се виждат в чудо с проблемния си син Франсиско (Едуардо Гарсия).

Точно в традициите на испанската комедия отношенията между героите често са сложни и обтегнати, а веселите моменти се появяват зад всеки ъгъл на пренаселената сграда.