Приятели

Оригинално заглавие: Friends

Реклама

Рейчъл връхлита в небезизвестното кафене "Сентрал Пърк” с булчинската си рокля, току-що избягала от сватбата си. Старата й приятелка от детинство я приютява и така започва десетгодишното приключение, наречено "Приятели”, покорило милиони зрители по целия свят.

Приятелите:

Рейчъл (Дженифър Анистън) – най-дорбата приятелка на Моника още от ученическите години. Първата истинска работа в живота на Рейчъл е като сервитьорка в "Сентрал Пърк". По-късно мечтата й да работи в сферата на модата се сбъдва. Любовта между Рейчъл и Рос е станала нарицателно за непрекъснати раздели и многократни събирания.

Моника (Кортни Кокс) – обсесивно-инпулсивна готвачка, която тормози всички със своята мания за чистота и подреденост. Приятелите й обаче не й спестяват шегите си за тази й странност. Моника търси любовта през първите сезони на сериала и я открива в лицето на най-неочаквания човек – Чандлър.

Фийби (Лиса Кудроу) – ексцентрична масажистка и самоука музикантка. Една от най-запомнящите се песни от сериала – Smelly Cat, е авторско парче на Фийби. Тя е смахнат добряк, който не вярва в любовта докато не среща Майк. Фийби има "зла" еднояйчна близначка - Урсула.

Джоуи (Мат ЛеБланк) – актьор-непрокопсаник, който все още чака големия си пробив. Това обаче не пречи на огромния му успех с жените. В началото на "Приятели" Джоуи получава главна роля в хитовия сериал "Дните на нашия живот", но по много непукистки начин я губи.

Чандлър (Матю Пери) – е съкварирант на Джоуи. Погледът му към живота е изключително циничен, а непрекъснатите шеги дразнят всички. Никой не може да запомни професията на Чандлър, което го кара да осъзнае, че не е щастлив и напуска работа. В Лондон Чандлър открива най-важното нещо в живота си – любовта в лицето на Моника.

Рос (Дейвид Шиумър) – по-големият брат на Моника. Рос е палеонтолог, но неговата професия е непонятна и съответно скучна за другите Приятели. Рос става нарицателно за разведен човек – в сериала той се жени и развежда три пъти. От пърявия му брак има син – Бен. Истинската му любов обаче е Рейчъл.


Тагове: