Реклама

Ежегодният фестивал за спортове на открито, туризъм, екология и активен начин на живот започва на 29 ноември, сряда.

В откриващата вечер сред смелите приключенци и големи спортисти ще се открои нежната фигура на чаровната Миленита, която ще изпее неизпълнявано досега от нея парче, изцяло в духа на фестивала. На автентични латиноамерикански инструменти ще й акомпанира перуанецът Пиеро, като двамата ще бъдат чудесна музикална илюстрация на презентацията за Латинска Америка, с която ще бъде открита официално вечерната програма на фестивала (29 ноември).

Сред презентаторите ще бъде големият ни акро парапланерист Весо Овчаров, който е световен шампион по инфинити тъмблинг. В третия фестивален ден (1 декември) той ще представи своя филм за изминалия сезон с атрактивни, 360-градусови кадри от небето над най-красивите места на България.

Алпинистът Боян Петров, който тази година покори осемхилядниците Гашербрум II и Дхаулагири като част от проекта си „Българин на 14x8000”, също ще сподели преживяванията си. А бегачката Антония Григорова ще разкаже как стана първата жена-рекордьор по прословутия маршут Ком-Емине.

Достъпът в рамките на дневната програма е свободен, а билети за вечерната програма ще се продават всеки ден от 17:30 ч. във фоайето на аула „Максима“. Тридневният билет ще е на цена 27 лв., еднодневните – по 10 лв.

Изложението на „Дни на предизвикателствата“ ще посреща свободно посетители във фоайето на УАСГ всеки ден между 11 и 22 ч. На 20-те щанда ще откриете спортна и планинарска екипировка, вдъхновяваща литература за пътешествия и приключения от издателство „Вакон“, както и най-новия фрийрайд календар на фотографа Виктор Троянов.

Пълната програма на фестивала можете да видите тук.

Ето и имената на нашите читатели, които участваха в играта ни и печелят тридневен пропуск за „Дни на предизвикателствата 2017“:

Димитър Алексов
Людмил Иванов
Александър Гюров
Ирена Василева
Стеляна Луизова
Меглена Бенева
Катя Лазарова
Слави Асенов
Йована Славова
Милена Тръпчева