Кори Монтейт: "Клуб "Веселие" е мюзикъл, комедия, сатира, чийто корени са в самата истина

Актьорът е в ролята на Фин Хъдсън в хитовия американски сериал, който се излъчва по bTV Comedy

Реклама

Канадският актьор Кори Монтейт е в една от многото главни роли в хитовия американски сериал "Клуб "Веселие”. Той играе Фин Хъдсън и споделя, че има известна прилика между живота на героя му и неговия реален живот. Ето още каквo разказва актьорът за хитовата поредица...

Ще ни разкажеш ли нещо за себе си и как попадна в шоуто? В повечето държави няма подобен тип клубове като този в "Клуб "Веселие", а хорове и в редки случаи училищни такива. Така ли е и в Канада?

Структурата на обществото е различна от тази в САЩ. В този смисъл средата, от която идвам, няма нищо общо с това, което виждат зрителите. Аз нямам този личен опит. Дори нямах представа какво представляват такива клубове, не бях чувал този термин, преди да разбера за шоуто. Прочетох сценария и честно казано, нямах представа за какво говорят вътре, какво описват, което само по себе си показва, че е направен добър кастинг относно ролята.

Ако си гледал пилотния епизод, моят герой по един щастлив начин няма представа от всички тези неща. Той е музикален, свири на барабани от дете, но никога не си е представял, че ще се занимава с това в бъдеще. Ето затова кастингът е сполучлив, защото двамата си приличаме.

Предполага се, че актьорите имат доста и различни умения. Някога мислил ли си, че музиката ще бъде това, пред което ще се изправиш? Мюзикълите отново стават актуални, но според мен има много актьори, които възприемат себе си като актьори, а не като музикални изпълнители.

Никога не съм си се представял като певец и танцьор. Винаги съм бил музикален. Свирех на барабани от 6 или 7-годишна възраст. Като тийнейджър свирех в банда. Наистина, музиката винаги е играла централна роля в моя живот, но никога не е била водеща. Музиката и танците така и не се преплетоха в моя живот. Преди няколко години имах късмета да бъда част от сериал, излъчван по MTV. В него аз бях барабанист, който прави пробив и започва да свири в шоу. Заснехме 10 епизода от шоуто и беше много забавно. Въпреки това, така и не успях да си представя да пея. Никога не съм мислел, че ще се окажа там, където някога съм бил.

Спомена, че е избирането ти за ролята на Фин е било хитър ход по отношение на кастинга. Когато снимате шоуто, където си обграден от хора, които пеят и танцуват, усещаш ли някакъв паралел в този смисъл?

Абсолютно. Леа Мишел и Матю Морисън са звезди от Бродуей и невероятни таланти, а Амбър Райли е изключително надарена певица. Всеки един от тях има определени умения и таланти. Според мен всички имаме нещо общо. Събирането на всички тези хора с различни таланти на едно място по едно и също време поне за мен е натрупване на много богат опит.

Какво е да работиш с Райан Мърфи (един от създателите на шоуто)? Какво е усещането, когато той е на терена?

Преди да започне работата си по "Яж, моли се и обичай” с Хавиер Бардем и Джулия Робъртс, той беше почти всекидневно на снимачната площадка. Той е този, който създава концепцията, задава тона и посокато на шоуто още от самото начало. Участва в заснемането на епизодите и присъствието му се усеща изключително силно. Райън, заедно с изпълнителните продуценти и сценаристите, но предимно той, е отговорен за цялото шоу – за хумора, за шегите, за всичко, тъй като то е много специфично. Всичко трябва да бъде правилно.

Как би определил този тон? Той не е нито злобен, нито подъл, но в същото време е "тънък".

Според мен думата сатира е най-правилна, защото шоуто определено е създадено като тънка сатира. То не е брутално, а изтънчено-сатирично по отношение на неща, които ние възприемаме като стереотипи. В същността си е странно, весело, ярко… всичко. Но според мен това, което наистина те кара да следиш историите на героите, е, че в шоуто всеки влага сърцето си. То е сладко, но не сладникаво, не е „евтино”, а истинско. И според мен има нещо истинско във всички тези моменти, в цялата история, във всички ключови моменти, които  хората могат да съотнесат към своя живот, към своето ежедневие. Накратко, това е мюзикъл, комедия, сатира, чиито корени са в самата истина. Ето така бих описал шоуто.

Според теб кой артист би бил подходящ за шоуто?

Тъй като говорихме за тона на шоуто, особено по отношение на моя герой, нещо от рода на Air Supply или STYX, например. Според мен "I Wanna Know What Love Is" на Foreigner ще се впише прекрасно в тона на шоуто и това, което то изразява. В същото време е много трудно да отговоря на този въпрос, защото начинът, по който тези песни се представят в шоуто, е доста различен. Песните, в лиричен и емоционален аспект, са свързани с историите в шоуто. С други думи, първо се пише историята, а песните се прибавят след това и то в определена последователност. Всичко е много специфично и свързано с това какво се случва на и с актьорите.

© 2009 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Повече за "Клуб "Веселие" можете да прочетете в секцията "Сериали" на bTV Comedy!

Гледайте "Клуб "Веселие" всяка събота и неделя от 19:30 часа в ефира на комедийния канал!

Не забравяйте, че bTV Comedy дава възможност на вас и вашите приятели да спечелите ВИП гостуване в "Комиците". Подробностите са тук>>