Да кажем СТОП на стареенето

Човек е на толкова години, на колкото се чувства! А какво казва огледалото? Не го слушайте... слушайте д-р Оз!

Реклама

Вижте някои полезни съвети от д-р Оз за борбата със стареенето. Той ще ви каже как да имате гладка кожа, здрава и жизнена коса... и да победите малките и досадни бръчици по кожата без хирургическа намеса.

1. Поддържайте тялото хидратирано! Пийте повече вода - около литър и половина на ден, за да имате здрава и млада кожа.

 
2. Яжте балансирана храна и не забравяйте да приемате достатъчно плодове и зеленчуци!


3. Правете упражнения, за да превърнете храната в енергия! За да се преборите с торбичките под очите, опитайте продукти против стареене с кофеин. Те свиват кръвоносните съдове, намаляват притока на кръв и така намаляват отока.


4. Избягвайте печенето и пърженето! Печенето на грил, пърженето и готвенето на фурна предизвикват възпроизвоството на съставки  в храната, които увреждат протеините и колагена.  Това способства появата на бръчки и кожата започва да старее по-бързо.  Ако варите или приготвяте на пара продуктите ще ограничите количеството вредни съставки. Когато готвите, използвайте овкусители като лимонов сок или зехтин и добавяйте подправки като джинджифил, канела, салвия, риган, естрагон и розмарин.


5. Мажете кожата със саке! Локалното третиране с японско саке на старчески петна, предизвикани от влиянието на слънчеви лъчи, може да излекува кожата и да я предпази от появата на нови.


6. Пийте вино! Червеното вино съдържа ресвератрол - съставка, която активира вид ензими, предпазващи от стареене.  Те блокират някои биологични процеси, които отговарят за стареенето. Освен това ресвератролът е познат и като фитоестроген, който повишава нивото на колагена и хидратира кожата.


7. Ексфолирайте кожата със скраб от лимонова захар – това ще спомогне премахването на старческите петна.


8. Пийте бадемово мляко! В него има витамин Е, който е добре известен антиоксидант. Ще намалите бръчките и ще се сдобиете с по-гладка и защитена от слънцето кожа.


9. Яжте брюкселско зеле! То съдържа витамин С и подкрепя възпроизводството на колаген.

10. Приемайте витамин А и ретинол! Продукти, съдържащи витамин А и ретинол, са ключът към победата над бръчките. И докато добрият хидратант  винаги е от значение, не е зле да опитате и още нещо – крем с  мая и биопептиди. Скорошно проучване показва, че тези съставки повишават нивото на хидратация, ограничават пигментацията и подобряват текстурата на кожата… веднага след първото нанасяне.


11.  Мажете кожата на скалпа с олио от сладък бадем, за да хидратирате изтощената и суха коса.

12. Търсете кремове, които съдържат пептидни фрагменти - палмитоил пентапептид или новият регулиран аскорбилов пентапептид, който подобрява вида на кожата, като стимулира продукцията на колаген и еластин и премахва бръчките.


13. Наспивайте се добре, избягвайте стреса и отделяйте повече време за себе си!

Последни

Реклама