Да не сготвим ягодов сладолед...

Нямате време, не ви се ходи да магазина, но ви се яде нещо сладичко? Ето как можете да си спретнете вкусно сладоледено изкушение за нула време!

Реклама

Направете си вкусен, лесен  и бърз десерт… без готвене! Научете как от участничката в шоуто на Нейт Бъркъс, Ан Торнтън

Необходими продукти:
- 450 гр. ягоди, почистени и нарязани наполовина (ако са прекалено големи)
- ¾ чаша захар
- ¾ чаена лъжица прясно изцеден лимонов сок
- кора от един лимон
- 1/8 чаена лъжица морска сол
- две чаши тежка сметана
- 2 чаши, пълни с парченца бял шоколад (разтопени на водна баня)

Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете ягодите със захарта, лимоновия сок, лимоновата кора и морската сол и разбъркайте с домакинска преса. Оставя се да престои за около 10 минути, като периодично се разбърква. Прехвърлете половината от готовата смес в блендер, смесете със сметаната и миксирайте,  докато не получите гладка консистенция. Преместете ягодовия крем в купата с останалите ягоди. Охладете добре и бъркайте от време на време. След това замразете с машина за правене на сладолед или фризер. Докато сладоледът стегне, разтопете белия шоколад на водна баня. Поставете сладоледа в чаша или буркан, който се затваря херметически, и добавете шоколада. Преди това се уверете, че е достигнал стайна температура. Затворете съда и върнете обратно във фризера.