Реклама
Направете си вкусен, лесен и бърз десерт… без готвене! Научете как от участничката в шоуто на Нейт Бъркъс, Ан Торнтън
Необходими продукти:
- 450 гр. ягоди, почистени и нарязани наполовина (ако са прекалено големи)
- ¾ чаша захар
- ¾ чаена лъжица прясно изцеден лимонов сок
- кора от един лимон
- 1/8 чаена лъжица морска сол
- две чаши тежка сметана
- 2 чаши, пълни с парченца бял шоколад (разтопени на водна баня)
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете ягодите със захарта, лимоновия сок, лимоновата кора и морската сол и разбъркайте с домакинска преса. Оставя се да престои за около 10 минути, като периодично се разбърква. Прехвърлете половината от готовата смес в блендер, смесете със сметаната и миксирайте, докато не получите гладка консистенция. Преместете ягодовия крем в купата с останалите ягоди. Охладете добре и бъркайте от време на време. След това замразете с машина за правене на сладолед или фризер. Докато сладоледът стегне, разтопете белия шоколад на водна баня. Поставете сладоледа в чаша или буркан, който се затваря херметически, и добавете шоколада. Преди това се уверете, че е достигнал стайна температура. Затворете съда и върнете обратно във фризера.