Да спестим време от прането

Затрупани ли сте се с пране? Научете как да спестите време и нерви от експерта по чистене Лаура Делутри

Реклама

Не позволявайте прането да ви затрупа! Домашният и лайфстайл експерт Лаура Делутри споделя,  в шоуто на Нейт Бъркъс, шест ценни съвета, с които можем да намалим наполовина времето, което отделяме за грижа за нашите дрехи.


1. Щипките за чорапи са трепач!
Не губете време в подреждане и сортиране на чорапи. Спестявайте по час на седмица като използвате щипки за чорапи. Защипете ги заедно и ги пуснете така в пералнята.


2.  Простирайте!
Спесете два часа седмично като простирате 75% от прането веднага след като излезе от сушилнята. Целунете намачканите дрехи… за сбогом!


3. Разучете, подушете и напръскайте!
Ако следвате тези три стъпки, ще спестите три часа за цялата седмица. Подушете дрехата – мирише ли добре, а има ли петна? Възможно е да е попаднала в коша за пране случайно . Много деца обличат нещо и след това го мятат при мръсните дрехи…  макар и да е току-що прибрано от простора. Ако ви се случи да изровите нещо чистичко от купчината мръсни дрехи, просто го напръскайте с почистващ и импрегниращ спрей за дрехи. Оставете го да се проветри на простора и воала!


4. Нека и децата се потрудят!
Спестете час и половина седмично като дадете на децата задача да сортират дрехите си. Поставете два коша за пране в стаите им – за светли и тъмни дрехи. Така ще е по-лесно и за вас, а ще научите малчуганите на ред.


5. Слагайте по един стик против петна в прането!
Спечелете един час на своя страна като слагате стикове против петна в коша за пране. Петна от трева? Следи от дезодорант? Унищожете ги!


6. Добавете една суха кърпа!
Изперете кърпите на два пъти. Добавете във всяка половина по една суха кърпа в сушилнята – така ще стане по-бързо и ще получите цял час спестено време.

Следвайте съветите на Лаура и ще спестите около 20 часа на седмица от… не друго, а пране.

Последни

Реклама