Интервю с доктор Оз - продължение

Реклама

Ето и втората част от интервюто с доктор Оз:

Как се почувства, когато откри, че имаш ракови полипи? Кое смяташ, че е по-трудно – да си лекар или пациент?
Никога преди не бях имал сериозен здравословен проблем и това беше ново преживяване за мен. Нямах проблем да си направя изследването, но да науча, че имам ракови полипи си беше тревожно. Слава Богу, че си направих тест. Това ми помогна да разбера през какво преминават пациентите – страх и безсилие.

Какви бяха резултатите?
Ще трябва да си направя още една колоноскопия след пет години, както и да внимавам какво ям.

Пушил ли си някога? Колко често пиеш алкохол?
Никога не съм пушил цигари и никога няма да го направя. От време на време изпивам по една бира или чаша вино – обикновено с повод.  Едно питие на ден е полезно за сърцето. Повече от това вече може да увреди здравето ви.

Доста често се обсъжда предложението ти да се прави секс 100 пъти в годината. Би ли ни казал на кои здравословни проблеми можем да повлияем с редовен секс?
Смятам, че сексът е много важна част от здравословния живот. Това е нещото, което хората просто трябва да правят. Освен, че е полезно физическо натоварване, сексът е и хормонален процес, който повдига настроението. Освен това така ще заздравите връзката с половинката си. Това е добър начин да се преборите с депресията и има цялостен положителен ефект върху здравето.

Кой е здравният закон, който винаги спазваш?
Винаги се старая да спя по 7.5 часа.

Ти си един от най-влиятелните хора според списание Форбс. Всички те познават, говорят за теб и разчитат на теб. Смяташ ли, че да бъдеш Име е достатъчно?
Смятам, че това е така, просто защото хората имат желанието да се информират за здравето си. Искат да знаят как да живеят по-дълго и щастливо. Те може и да гледат шоуто ми, но в крайна сметка това, което ги интересува е информацията, която им даваме.

Носят се слухове, че си искал да влезеш в политиката. Би ли искал да го направиш сега?
Научих се, че най-важно е да уча хората как да живеят живота си и как да взимат правилните решения, за да се грижат добре за себе си. Просто искам да бъда част от политиката, защото е крайно време да се заговори за здравните проблеми. Не смятам, че здравето на хората ще се подобри само чрез промени в политиката. Това ще стане и когато хората се хранят с добра храна, правят упражнения и правят правилни избори. Научих също, че е важно да се влияе на чувствата на хората – това е по-важно от политиката.

Жените те  намират за доста привлекателен. Изглеждаш чудесно по телевизията…
Единственото, което ме интересува е какво мисли жена ми Лиса. Тя все още се усмихва като ме види, дори и след 25 години брак.  

Ти си много известен. Какви са предимствата и недостатъците?
Предимството е, че когато кажеш нещо, хората те слушат. Така можеш да ги научиш по-лесно. Недостатък е, че нямаш това уединие, което си имал преди. Бих казал, че предимството да учиш хората надделява и харесвам този си живот повече.

Спират ли те хора на улицата, за да искат здравни съвети?
Постоянно. Рядко ме спират само, за да получат автограф. Задават ми въпроси за шоуто или нещо, което съм написал. Всички обаче ме питат интелигентни неща. Хората са мили и за мен е удоволствие да общувам с тях.

С колко хора работиш в екип? Как подготвяш програмата си?
За предаването работят над 150 души. Записваме по две предавания на ден, три пъти седмично. Само лятото не правим записи. Започваме рано сутрин в 7 и приключваме в 6 в по-натоварените дни. В понеделниците работя с продуцентите, за да прегледам всичко, което предстои за седмицата. В четвъртъците оперирам.

Последни

Реклама