Използвайте старите дрехи за… нови неща

Жал ви е да изхвърлите износените и скъсани дрехи? Ето как може да освободите малко място в гардероба си и да се сдобите с чисто нови и оригинални... какво? Вижте сами!

Реклама

Научете как да си направите венец от стари вратовръзки, изтривалка от кожени колани, подложка от стари ризи и още от експертът по ръчна изработка Дани Сио, само в шоуто на Нейт Бъркъс.


Венец от вратовръзки
Необходими са ви кръгла метална рамка, няколко стари вратовръзки и карфици. Омотайте вратовръзките около рамката и забодете карфиците, където сметнете за необходимо, така че в края да остане да стърчи по-широката част на плата.


Одеало от шалове
Вземете няколко шала с еднаква дължина, подлепващо, прежда, голяма игла,  ютия и дъска за гладене. Ако искате да си направите одеало без да шиете, тънките шалове са най-подходящи. Използвайте средно гореща ютия, без пара и подлепваща лента, за да съедините шаловете. Поставете лената по ръба, сложете другия шал, като се стремите да застъпите платовете, и минете с ютията отгоре. Повторете процедурата, докато не направите цялото одеало. За по-дебело и тежко одеало, използвайте по-плътни, вълнени шалове и ги зашийте един за друг с губерка и прежда.

Стол с тапицерия от пуловер
Трябват ви един стар пуловер, ножица, отвертка и пистолет за телбод.
Старият вълнен или дори кашмирен пуловер не е за изхвърляне. С него може да освежите столовете в трапезарията. Срежете пуловера наполовина. Отрежете дупката на врата и ръкавите, оставяйки два квадрата плат, малко по-големи от седалката на стола. Развийте седалката от стола, покрийте възглавницата му с пуловера и прикрепете краищата му по ръба й с телбода. Изрежете излишъците и прикрепете обратно към стола.

Изтривалка от кожени колани
Ако ви се намират 10, 12 стари колана, инструмент за пробиване на кожа, коноп, ножици и голяма игла, значи можете да си направите чудесна изтривалка.В случай, че нямате в наличност, може да потърсите такива в магазините втора употреба. Изрежете катарамите и направете дупки на равни разстояния в два колана. Свържете ги един за друг с конопа, като в края завържете на възел за по-сигурно. Така направете и с отаналите. Ако коланите не са еднакво дълги ги оформете с остра ножица.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Калъп за обувки от чорапи
Нужни са едни стари чорапи, ножица, безопасна игла и пълнеж от възглавница.
Вземете стария чорап, отрежете горната половина и напълнете със съдържанието на възглавницата. Сгънете краищата и ги застопорете с безопасната игла (ако умеете и имате желание, може и да ги зашиете). Украсете с панделка и добавете билки или лавандула за свеж аромат - тях можете да сложите освен в обувките и в самия калъп.


Постелки от стара риза или тениска
Изгладете ризата и изрежете гърба на квадратчета или правоъгълници. След това ги дайте в магазин, където могат да ги ламинират. Подгънете и зашийте краищата за по-чист и спретнат вид (това ще направите преди да ламинирате).

Тефтер от кутия за обувки
Трябва ви стара кутия за обувки и малко хартия. Можете да използвате листа, които сте изписали само от едната страна, като ги залепите едни за други. Изрежете ги еднакво и под формата на правоъгълници. Направете две, три дупки по ръба. Вземете кутията за обувки и изрежете два правоъгълника във формата на листата. Пробийте дупки и там, като гледате да съвпадат с тези на хартията. Сглобете ги с халки от стар ключодържател. Използвайте плътна хартия, стара тапицерия или балатум, за да облепите кориците.


Последни

Реклама