Салата Ница с риба тон на скара

Предлагаме ви още една от рецептите на доктор Оз, която освен вкусна, е и благоприятна за поддържане на доброто здраве и фигура.

Реклама

Предлагаме ви още една от рецептите на доктор Оз, която освен вкусна, е и благоприятна за поддържане на доброто здраве и фигура.

Необходими продукти:

- 1 супена лъжица зехтин
- 1/2 супена лъжица едросмляна горчица
- 1 ½ с.л. бял винен оцет с естрагон
- 1/2 чаена лъжица изсушен естрагон
- сол на вкус
- 1/4 супена лъжица пресен черен пипер
- 2 пресни филета риба тон
- 500 гр. малки варени, обелени картофи
- 120 гр. пресен зелен фасул
- 1 зелена салата
- 8 чери домата

Начин на приготвяне:
В малка купа смесете зехтина, горчицата, оцета, естрагона, солта и пипера и разбъркайте добре. Намажете рибата тон с 1 ½ супени лъжици от получената смес. Изплакнете доматите и зеления фасул, без да ги изсушавате след това. Поставете доматите в стъклена или глинена тенджера и я захлупете. Печете в микровълнова печка за около 3 минути. След това добавете и зеления фасул и гответе още 4 минути (или докато зеленчуците омекнат). Изсипете зеленчуците в цедка и изплакнете със студена вода. Междувременно загрейте на средно гореща температура грила, сложете рибата тон и печете за около две минути от всяка страна. Когато рибата добие розов цвят в средата, значи е готова.

Подредете зеления боб и картофите в две чинии и ги нарежете на по-ситно, ако е необходимо. Добавете рибата тон и останалата част от дресинга. Гарнирайте с чери домати.

Зехтинът и рибната мазнина помагат за пречистването на артериите.

Последни

Реклама

Зареди още