Тайните на езика на тялото

Искате да знаете какво казвате без думи? Научете някои основни правила за невербалното общуване от специалиста по "говорене" с тяло Джанин Драйвър...

Реклама

Направете страхотно първо впечатление, представете се блестящо на интервюто за работа и се насладате на прекрасна първа среща с помощта на няколко съвета от експерта Джанин Драйвър в шоуто на Нейт Бъркъс.

Да срещнеш незпознат: първите 30 секунди...
Когато срещате някой за пръв път, първите 30 секунди са изключително важни. Щом веднъж някой си изгради мнение за вас е много трудно да го промените след това. Това означава, че, ако първото впечатление е негативно ще трябва да срещнете човека още десет пъти, за да имате възможност да го промените. Всички ние влагаме голямо значение в първата среща с непознат - факт!

Представете се добре на интервюто (за работа)!

Има няколко основни правила, които не трябва да забравяме, когато се явяваме на интервю. Ето ги и тях:


•Ако държите ръцете си, заедно с палците, в джобовете, то значи изпращате сигнали за безпокойство или липса на самочувствие. Не правете това!

•Контактът с очите трябва да бъде от едната вежда към носа и обратно към другата – образувайте триъгълник с поглед!

•Поглед насочен към устните се счита за сексуален намек или привличане. Избягвайте тази зона!

•В Щатите приемливото количество поглед е около 60%. От там нататък се счита за демонстрация на доминиращо поведение. Мерети си... погледа!

•Кръстосаните крака и клатенето на единия говори за нервност или силен дискомфорт. Не ги преплитайте. Правилното седящо положение говори за стабилност!

•Не се почесвайте по тила и врата – така ще създадете впечатление, че ви е скучно. Ако сте изнервени, направете 10 „лицеви опори”  с крака в обувките си – никой няма да ви види и ще се освободите от напрежението!

Изживейте перфектната първа среща!
Направете страхотно впечатление, като кимате с разбиране и съгласие, но не прекомерно. Сложете ръката си на едното бедро или подпъхнете палец в джобовете – покажете малко самочувствие!

Осигурете безопасност за вашите деца!
Сексуалните насилници нападат и избират семейства, които изглеждат уязвими и биха оказали най-малко съпротива. За да предотвратите сблъсък с подобни психопати, изпращайте невербални сигнали, които демонстрират увереност. Когато общувате с детето си пред учителите, директора, шофьора на автобуса, детегледачката и всички други възрастни, гледайте да показвате колко сте съсредоточени и будни и следите вашето дете внимателно. Изправете рамене, вдигнете брадичката и заемете отбранителна/нападателна позиция!

Бъдете предпазливи с бавачката!
Ако забележите, че детегледачката се втренчва прекалено дълго в детето ви, имайте едно на ум! В случай, че погледът към вас е твърде продължителен и съсредоточен, това може да означава, че се опитва да ви убеди, че всичко е наред и можете да й се доверите. Усмивка с половин уста означава презрение и морално превъзходство, а също и че човекът си мисли, че е по-добър от вас – съответно по-добър с детето. Внимавайте и наблюдавайте!

Последни

Реклама