Вълнуващите приключения на тайнствения Зоро

в едноименния латино сериал от 9 октомври по bTV Lady

Реклама

От 9 октомври, всеки делник в 21:00 часа, зрителите на bTV Lady ще съпреживяват приключенията на тайнствения мексикански герой Зоро. Повторения на епизодите зрителите могат да гледат всеки делничен ден от 12:00 часа. Неговата история се появява за първи път на малкия екран още през 1920 г. във филма „Знакът на Зоро”, а е преработена жанрово през 1957 г. в превърналия се в абсолютен хит сериал на Уолт Дисни – „Зоро”, в който американският актьор Гай Уилямс изиграва една от най-емблематичните си роли.

През 2007 г. колумбийската компания RTI, съвместно с Телемундо, показва една от най-добрите според критиката, версии на Зоро. Тя е базирана на романа на Исабел Алиенде, като в сюжета използва и основни характеристики на персонажите от сериите на Дисни.


Последната версия е снимана в Колумбия, но пресъздава история, чиито събития се случват в Лос Анжелис, Калифорния. Главният персонаж на историята е испанският благородник Дон Диего де ла Вега - обикновен човек с необикновена тайна. Въпреки че е отраснал като благородник във величествено имение, още от малък той е отвратен от издевателствата над бедните. Оттогава дава обет да се бори срещу несправедливостта в обществото, в което живее. Усвоил бойните си умения в Барселона, той се завръща в родната си хасиенда в Калифорния и възприема тайната същност на Зоро – маскирания отмъстител. Така Дон Диего заживява двоен живот – на благородника Дон Диего де ла Вега и на защитника на всички угнетени – Зоро. В своята благородна мисия той е подкрепян от Братството – тайна организация, наречена Рицарите на счупения трън.   

В историята за добро и зло не липсва и голяма доза романтика, драматични събития и семейни интриги. Зоро се влюбва в красивата млада вдовица Есмералда Санчес де Монкада. Тя пристига в Калифорния заедно със сестра си и баща си – Фернандо Санчес де Монкада - новоназначен губернатор на Калифорния и първокласен диктатор. Въпреки че Дон Диего не понася губернатора, той постепенно е безумно увлечен от дъщерите му. Есмералда е задържана в плен, където е жестоко изтезавана и измъчвана, а сестра й забременява, според слуховете, не от друг, а именно от Дон Диего.

Вълнуващата история на Зоро ще предложи на зрителите не само интригуващ сюжет, но и множество странни персонажи. В приказния свят на Зоро няма да липсват мистични индиански шамани, амазонки, вещици, пирати и дори джуджета. Изключителното разнообразие на причудливи образи и характери в комбинация с интересния сюжет на историята превръщат сериала „Зоро” в един от най-добрите съвременни образци на теленовелата в световен мащаб.

В ролите: Кристиян Майер, Марлене Фавела, Ерик Елиас, Артуро Пениче, Освалдо Риос и Андреа Лопес.



Последни

Реклама