Реклама

Историята на две семейства - Дънбар и Кари-Люис - преди, по време на и след Втората световна война.

Младата Джудит Дънбар е скромна и нежна тийнейджърка през 1930-те години, затворена в живота си в гимназията - родителите й работят далече, в Сингапур. поради строгите си родители. Приета е в семейството на най-добрата си приятелка, Лъвдей Кари-Люис, след като леля й, грижеща се за нея, умира. Джуит силно се привързва към новия си дом в Корнуол и успява да се влюби в брата на Лъвдей - Едуард. Животът в имението е идиличен, на героите не им липсват нито лукс, нито забавления, но избухването на Втората световна война поставя тази хармония на силно изпитание.

Джудит губи родителите си, а Кари - годеника си Гъс. Изчезва и Едуард... Финансово независимата вече Джудит се включва като доброволка във войната. Разочарована от любовта и търсеща себе си, своя дом и пристан, Джудит ще преживее големи трагедии, ще загуби любими хора, ще порасне преждевременно.

Краят на войната е близо, Джудит се влюбва отново, докато Кари трябва да избира между обичания от нея Гъс и съпруга си Уолтър, баща на сина й Натаниел. Войната се отразява драматично на всички. Възходите и паденията, любовта и разочарованието, страстта и приятелството ще се преплетат по сложен начин.