Доктор Чудо

Реклама

Историята:

Али (Танер Йолмез) се ражда със синдром на Саванта, който затруднява комуникацията му с останалите хора.  През целия си живот той се е сблъсквал с много трудности и винаги е бил тормозен от околните. Като малък Али е обвинен за смъртта на по-големия си брат, а впоследствие е изоставен от семейството си и е настанен в сиропиталище. Въпреки всичко, той успява да се запише в медицински университет и завършва като най-добрия студент. Али има памет на гений и специални медицински умения.

Професор Адил Eринч (в ролята Реха Йозджан), който работи като главен лекар в елитна болница в Истанбул, познава специалните способности на Али и иска да му даде възможност да води нормален живот. Адил опитва да убеди останалите лекари да приемат Али на обучение, въпреки „странността му“.

Не след дълго Али получава обаждане от Адил с покана за интервю. Колегите приемат да дадат шанс на „лекаря чудо“, но само при условие, че ако Али направи и една грешка по време на изпитателния срок, ще бъде изгонен от болницата, а професор Адил ще трябва да подаде оставка.

След като започва да се обучава за медицински специалист, Али започва нов живот в Истанбул и става съсед на Назлъ (Синем Юнсал) – детски хирург, която вярва в Али и го подкрепя през цялото време. С течение на времето Али и Назлъ се сближават и започват красива романтична история.

Актьорите:

Главната роля в премиерната поредица по bTV Lady е поверена на младия актьор Танер Йолмез, който зрителите познават с превъплъщението му на Мерт в „Кварталът на богатите“. Критиците определят играта на Танер като най-добрата от трите адаптации на вълнуващата история за „лекаря чудо“ (оригиналната корейска и американската „Добрият доктор“, излъчена по bTV). Негова екранна половинка е ослепителната Синем Юнсал, за която участието в „Доктор Чудо“ е първа главна роля.

Още с първите си епизоди „Доктор Чудо“ печели приза за „Сериал на годината“ на най-престижните телевизионни награди в Турция – „Златна пеперуда“, а Танер Йолмез е отличен за „Най-добър актьор“.