Имението Даунтън

Реклама

Вълнуваща история, впечатляваща с пищната красота на епохата, която пресъздава, изключително телевизионно майсторство, брилянтна актьорска игра и интригуващ сюжет, събрал в себе си палитра от персонажи и човешки съдби пред погледа на големите събития в историята.

Поредицата ще въведе зрителите в света на Едуардската епоха и начина на живот на аристократичната фамилия Даунтън. Историята ще ни срещне с пълния блясък на имението и ще ни запознае с основните персонажи.

Новината за потъването на Титаник поставя начало на историята. На борда на смятания за непотопим презокеански лайнер смъртта си намира и наследникът на богатата аристократична фамилия Кроули – Патрик Кроули. Вестта за неговата гибел бележи началото на драстични промени в живота на главата на семейство Кроули – лорд Грантъм (в ролята Хю Бонвил), неговата съпруга Лейди Грантъм (Елизабет Макгавърн), както и трите им дъщери.

Богатата и аристократична фамилия живее в своето имение заедно с многобройната си прислуга, следвайки дългогодишните традиции и порядки. Време е обаче това да се промени… Време е в имението да пристигне новият наследник – Матю Кроули, далечен братовчед на семейството. Той идва в имението, за да предизвести необратимия ход на съвременната епоха, пропукването на установените йерархии и неизменните обществено-исторически промени.