Лунна светлина

Реклама

ЛУННА СВЕТЛИНА

Историята:

За основа на сюжета е използван популярният уеб роман „Gooreumi Geurin Dalbit“, който става истинска сензация в Корея през 2013 г. Историята ни пренася във времето на династия Чосон. Хонг Ра Он (Ким Ю Чонг) е младо момиче, което за да се издържа, се дегизира като момче на име Сам Ном и „продава“ съвети на мъжете как да спечелят сърцата на любимите си.

Любовно писмо, което Ра Он пише за клиент, я свързва с И Йонг, който всъщност се оказва, че е бъдещият престолонаследник Хьомьонг (Пак Бо Гом), чиято страст също е поезията. По ирония на съдбата любовният експерт под прикритие Сам Ном (всъщност Ра Он) е продаден в кралския дворец като евнух и е назначен да работи за кралския консорт Су Ки и принцеса Йънг Гън.

Когато се срещат в двореца, Хонг Ра Он не знае, че И Йонг е принцът, а той пък дори не подозира, че тя всъщност е момиче. Въпреки това, двамата изпитват „забранено привличане“ един към друг, което довежда до поредица от комични и същевременно неочаквани ситуации. Междувременно Ра Он се забърква и в политическа борба за власт, изправяйки се срещу вековните порядки на династията.

Ще може ли смелата девойка да се пребори за любовта си и да претендира за своето достойно място в историята?

Актьорите:

Главните роли са поверени на едни от най-обичаните корейски актьори Пак Бо Гом и Ким Ю Чонг. Двамата стават известни именно с участието си в „Лунна светлина“, където мигновено се превръщат в любимци на зрителите. През 2016 г. Пак и Ким получават отличието за „Най-добра главна екранна двойка“ на 30-тото издание на едни от най-престижните награди в Корея „KBS Drama Awards“.

Тагове: btv lady