Малки убийства

Реклама

„Малки убийства“ е една от най-награждаваните турски продукции в световен мащаб, като неколкократно печели призове за „Най-добър сериал“ и „Най-добро актьорско превъплъщения в главна роля“, и е категоричен лидер в рейтингите в групата на интелигентните зрители (AB) по време на цялото си излъчване в южната ни съседка.

Сюжет:

Историята на „Малки убийства“ се завърта около д-р Оя Токсьоз – известна гинеколожка, отдадена на работата си. Въпреки успехите в професионален план и привидната фасада на успешна млада дама, Оя все още не може да превъзмогне травма, преживяна в гимназиалните години, когато бива предадена от трите си най-близки приятелки Мерве, Пелин и Арзу.  По време на училищен лагер те й скрояват номер и с цел да я унижат взимат дрехите й, докато се къпе в реката. Оя остава сама и засрамена отказва да излезе от водата.

Докато вика за помощ, Мерве, Пелин и Арзу изоставят приятелката си и отиват при учителя Едип, за да му кажат, че от реката се чуват писъци. Едип веднага отива да спаси Оя и й подава сакото си, за да се покрие, а в същото време момичетата привикват всички свои съученици, които погрешно заключават, че двамата имат романтична връзка. Впоследствие Оя е изключена от училището, а Едип е дисциплинарно уволнен. След като не получава подкрепа дори от родителите си и приятеля си, който веднага къса с нея, Оя изпада в тежка депресия и прави опит да посегне на живота си, скачайки от балкона на терасата.

20 години по-късно Оя отново нахлува неочаквано в живота на Мерве, Пелин и Арзу, които все още се чувстват гузни, че са я подтикнали към самоубийство. Съдбата събира отново четирите приятелки, а Оя е готова за отмъщение. Тя умело се преструва, че е забравила миналото, но в същото време започва да изпълнява стъпка по стъпка добре обмисляния си с години план и преобръща на 180 градуса иначе подредения живот на своите най-близки приятелки. Една история за предателство, любов, ревност, отмъщение и няколко… „малки убийства“ – от 04 януари, всяка делнична вечер от 18:00 ч. само в ефира на bTV!

Актьорите: 

С „Малки убийства“ голямото си завръщане на телевизионния екран у нас ще направи една от най-обичаните турски актриси Гьокче Бахадър (Оя), изпълнила главна роля в незабравимия хит „Листопад“ (Лейля). Нейни екранни партньори са не по-малко известните Аслъхан Гюрбюз (Халиме Султан от „Великолепният век: Кьосем“), Бааде Ишчил (Бану от „Север Юг“, Шебнем от „Езел“) и Тюлин Йозен (Хандан Султан от „Великолепният век: Кьосем“).