Реклама

Историята:

Мариан Вобон (Марило Бери) е жена на средна възраст – весела, пряма и пълна с изненади. В работата си на криминален следовател тя използва нестандартни методи, чрез които се натъква и на най-умело прикритите следи. Тя е винаги лъчезарна, а човечността, откровеността и решителността ѝ са нейна запазена марка. Мариан използва целия си опит и си служи с аналитична проницателност, за да разследва сложни и заплетени случаи, които изискват цялостно посвещаване.

Успоредно с разследванията си, Мариан си е поставила за цел да „събуди“ спящата съдебна система около един забравен случай – убийство на млада жена, случило се преди 10 години. „Неповторимата“ следователка изпитва особена привързаност към сина на убитата, настанен в приемно семейство, и възнамерява да направи всичко възможно, за да разкрие убиеца на майка му.

За сериала:

„Неповторимата Мариан“ е френско-белгийска поредица от 6 епизода, режисирана от Александър Шарл. Криминалната полицейска сага с комедийни елементи се излъчва едновременно в три държави – Швейцария, Белгия и Франция. Тя е вдъхновена от документалния филм „Нито съдия, нито покорен“, носител на награда „Сезар“ през 2019 г. В главните роли са Марило Бери, Александър Стайгър, Стефан Пезера, Денис Мпунга и др.