Приказка за деветте опашки

Реклама

Сериалът проследява историята на И Йон – млад мъж със зашеметяващ външен вид, чиято истинска самоличност обаче е на деветоопашата лисица, и Нам Джи А - продуцентката на документални филми, която търси свръхестественото.

Когато Нам Джи А вижда И Йон, инстинктът й не я подвежда и тя веднага започва да подозира, че е свръхестествено същество. За да провери теорията си, тя скача от апартамента си заедно със специално записващо устройство, което по-късно показва как И Йон се е борил с друга лисица в опит да я последва и да я спаси от сигурна смърт.

Историята става още по заплетена, след като се оказва, че навръх деветия си рожден ден Нам Джи А е участвала в катастрофа, при която се счита, че родителите й са загинали. Тя обаче спомня, че други двама, които не са хора, а лисици, са се представили за родителите ѝ и са опитали да я изядат, но И Йон я е спасил.

Нам е сигурна, че майка ѝ и баща ѝ са живи, и започва да търси всякакви свръхестествени същества с цел да намери и спаси родителите си. Дали обаче ще може да се довери на И Йон, който е готов на всичко, за да й докаже, че не е типичния представител на вида си и няма користни цели, и възможна ли любов между човек и лисица?

Актьорите:

Главните роли в „Приказката за деветте опашки“ са поверени на едни от най-обичаните корейски актьори И Донг Ук и Чо Бо А. Убедителната им актьорска игра събира пред екраните милиони зрители, а поредицата се нарежда на първо място по гледаемост по време на излъчването си в Корея в периода октомври – декември 2020 г.  Заради зашеметяващия си успех само преди дни „Приказката за деветте опашки“ бе подновен за втори сезон, чиито снимки се очаква да започнат до края на година.