1000 names забиват на 28 ноември във Фабрика 126

1000 names са едно от емблематичните имена за българската електронна сцена

Реклама

1000 names са едно от емблематичните имена за българската електронна сцена. Съставено от Нико и Марго, познати и като 99 Mistakes и Casio Blaster, дуото е едно от силно почитаните модерни музикални явления в независимия електронен музикален свят.

Марго започва кариерата си като барабанист, а Нико като художник, основа, която им дава широк поглед върху олд скуул музикалната и художествена история. Приятели открай време, двамата започват съвместния си проект в края на 90-те, като преплитат в едно най-доброто от много различни стилове.

Взаимстват псевдонима си 1000 names от скулптурата на Anish Kapoor. Псевдоним, който подписва целия им музикален мироглед. А именно, находчиви колекционери и ценители на автентичността, комбинация от качества, която ясно личи в тяхната музика и в желанието им да откриват нови форми. И талантът им не остава незабелязан.

През 2009 френският лейбъл Eklektik Records издава дебютния им албум Toys Room Combat. Година по-късно британският дъбстеп лейбъл Black Acre пуска на пазара втория Illuminated Man, а през декември 2011 се появява и третият им дългосвирещ албум Invisible Architect за немския независим лейбъл Project: Mooncircle. Междувременно печелят сърцата на феновете и музикалната критика, която не спира с похвалите в чуждите музикални и лайфстайл издания.

След тригодишна пауза 1000 names се завръщат с новия си албум ‘Migration Pads’ за лондонския лейбъл DRUT. По случая те са подготвили чисто нов лайв сет Arkestra, с който ще предизвикат родните меломани на 28 ноември във Фабрика 126.

В тази специална вечер директно от Берлин ще пристигне младата и супер талантливa Sarah Farina, за да провери дали на София й се танцува.

Свеж, директно от лабораторията си в планината, идва и Cyberian, който стои зад лейбъла WTF is SWAG и ще направи вечерта още по-запомняща се.

Меломанското събитие, подкрепено от ирландското уиски Bushmills, ще започне в 22 часа на 28 ноември във Фабрика 126, като входът за всички гости е на символичната цена от 5 лв.