Реклама

При небивал успех премина първият концерт от турнето One Love Tour в Македония. Ъпсурт, Криско, Гери-Никол, Слаткаристика, Тони Зен и DJ Гоце САФ подлудиха Охрид само 4 дни след летящия старт в Банско, където градският площад едва побра всички фенове, дошли да чуят и видят любимите си хип-хоп изпълнители на първия и единствен безплатен концерт от турнето.

Звездите ни се оказаха вещи не само в хип-хопа, но и в любимите класики: видео-поканата на Слаткаристика с изпълнението на "Охридското езеро" за броени часове стана вайръл в социалните мрежи. А от сцената в Охрид, Криско завладя сърцата на домакините от раз с "Македонско девойче". Купонът продължи без почивка - още на следващия ден турнето премина и през Струмица. Партито там беше край басейн, а близо 2500 фена купонясваха до малките часове на нощта.

"За първи път организирано събитие от този мащаб се радва на такъв огромен интерес в Струмица", сподели впечатлен кметът на града Костадин Костадинов. "Защото по принцип публиката тук е леко разглезена от събития със свободен ход."

Хип-хоп класиците от Ъпсурт се радваха на особено внимание, тъй като последното им участие в Струмица е било преди повече от три години.

Българо-македонското музикално турне се оказа на кадем и в политиката. Концертът в Струмица съвпадна с исторически пробив в отношенията между София и Скопие. На 27 юли двете държави обявиха, че подписват договор за добросъседство и си подават ръка след 18 години застой в дипломацията.

По същото време историческото българо-македонско турне One Love Tour, показа на практика, че най-младите граждани на двете страни са в повече от добри междусъседски отношения, обединени от любовта към музиката и любимите си изпълнители.

"В Охрид вече подписахме договора за добросъседство и ще го презаверим в Струмица, където е вторият ни концерт в Македония", пошегува се на път към Струмица тв-продуцентът Андрей Арнаудов, един от организаторите на историческото турне, и добави: "Успехите в политиката са хубаво нещо, но тук ние видяхме нещо много важно: че младите българи и македонци всъщност са в прекрасни отношения."

Голямата политическа победа за България и Македония сякаш беше предречена от турнето, чието мото е "Love always wins!". След Струмица, Ъпсурт, Криско, Гери-Никол, Слаткаристика, Тони Зен и DJ Гоце ще хвърлят мост от Охридското езеро към Черно море, където акостират в Слънчев бряг и Варна на 17 и 18 август.