Ъпдейтът към iOS 10 блокира много айфони

Реклама

Вчера Apple започна разпространението на новата операционна система iOS 10. Много потребители с iPhone и iPad обаче се оплакаха, че инсталацията блокира устройствата им и единственото решение е да ги свържат към PC или Mac, за да се върнат към предишната версия на операционната система. В страницата на Apple има подробни указания за това.

Няколко часа по-късно компанията обяви, че проблемът е отстранен, но все пак е добре да направите копие на данните си, преди да започнете обновяването.

Подобен казус имаше и преди няколко месеца, когато инсталацията на iOS 9.3.2 блокира 9,7-инчовия iPad Pro. Тогава Apple спря разпространението на ОС до отстраняването на проблема.

iOS 10 идва с много новости и първите отзиви за нея са много добри. Най-голямо впечатление прави новото отключване на екрана, което не става с плъзгане на пръст, запазена марка за компанията още от 2007 г. Екранът се включва сам, когато вдигнете телефона, като ви показва всички съобщения от приложенията.

Ако плъзнете пръст отляво надясно, ще видите екран с прозорчета (widgets) за предстоящи събития, времето и др.п. Включването на камерата не става с вертикално плъзгане, както досега, а с движение отдясно наляво.

За да достигнете до основния екран, трябва да натиснете Home бутона, след което отключването става или с пръстов отпечатък, или с въвеждане на PIN код.

iOS 10 е съвместима с iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, iPhone 5c и iPhone 5.

При таблетите новата ОС може да бъде инсталирана на iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 4-то поколение, iPad mini 4, iPad mini 3 и iPad mini 2.

iOS 10 е налична и за iPod touch 6-то поколение.

Повече за новата ОС можете да прочетете на български тук.