Бебето от албума на Nirvana – 25 години по-късно и по шорти

Проблемът на Спенсър Елдън е, че никой не му вярва за бебешката снимка

Реклама

Вероятно е много приятно да си бил част от корица на световноизвестен албум, но когато на снимката си все още 4-месечно бебе възниква проблем. Никой не ти вярва, че това си ти.

Това е една от причините, поради които Спенсър Елдън е решил да направи римейк на снимката от легендарния Nevermind на Нирвана. Конкретният повод е 25-годишнината от излизането на албума.

„Предложих на фотографа да се снимам гол, но той реши, че ще е прекалено” – разказва Спенсър пред New York Post.

„Странно е да си направил нещо за пет минути, когато си бил само на четири месеца, и то да се превърне в култов кадър. Едновременно е яко, но и някак неудовлетворяващо, че нищо не помниш ” – допълва младежът, който очевидно страда, че не му вярват за снимката. За да бъде по-убедителен, дори си е татуирал на гърдите думата Nevermind.

През 1991 г. родителите на Спенсър получават само 200 долара за снимката, предназначена за албума на неизвестната тогава банда Нирвана. Рибарската кука и банкнотата са добавени по-късно дигитално.

Спенсър е избран за снимката, защото баща му по това време помага на фотографа Кърк Уедъл за декорите и реквизита около неговите проекти. В началото са направени снимки с няколко бебета в кадъра, но звукозаписната компания е предпочела варианта с едно бебе.

Пред списание TIME младежът се жалва, че всички, свързани с албума, са получили тонове пари, докато той е пренебрегнат. „Живея с майка си и карам Honda Civic” – споделя той като доказателство, че не живее охолно.

Спенсър Елдън никога не се е срещал с все още живите членове на бандата – Дейв Грол и Крис Новоселич. Опитите му да се свърже с тях са били безуспешни.

За римейка на снимката Спенсър също е получил 200 долара от фотографа. Преди 10 години той отново направи възстановка на кадъра по повод 15-годишнината на албума Nevermind, който има над 30 милиона продадени копия и се счита за еталон в гръндж рока.