Цените ли хората и връзките си с тях

Приемате ли партньора си и взаимоотношенията с него за даденост?

Реклама

Колкото двама души по-високо оценяват своите взаимоотношения, толкова връзката им става по-здрава. Разбира се, това не би могло да продължава дълго, ако другата страна не е готова да направи същото, дори вие непрекъснато да "инвестирате” в развитието й. Много хора се влюбват, за да се оженят и работят усилено по добавяне на стойност към връзката им през първата година или две. След това двойките свикват, че са женени и започват да се приемат за даденост. Без да забележат какво се случва влизат в разрушителен навик към все по-оскъдно добавяне на стойност на връзката помежду им. 

И мъжът, и жената започват да се питат какво е това, което ги привлича в партньора им на първо място. Ако ситуацията на девалвация на взаимоотношенията продължава, единият или и двамата започват да търсят ценности извън брака, които някога са желаели и са ги радвали.

За щастие, ако съпругът или съпругата осъзнаят какво се случва в брака и предприемат стъпки да добавят загубената стойност на връзката, промяна ще се забалежи.

Мъжът може да започне с по-чести комплименти за външния вид и да се държи към съпругата си като към дама, тогава и жената би положила повече усилия, за да бъде по-привлекателна за мъжа си. Това е лесен пример за това как всяка страна може да започне да добавя стойност към връзката си. Обаче всичко това трябва да бъде направено с вътрешна убеденост, а не заради удобството. Отношението на взаимно зачитане и оценяване трябва да се превърне в нова ежедневна практика.

Въпросът, който може да си зададете е: "Как да добавя повече стойност на връзката си?” След това помислете и за начините, които могат да направят взаимоотношенията ви по-благоприятни и полезни за вашия партньор, и за вас. Започнете да я превръщате в много ценна връзка. Тя ще засили не само привързаността ви, но ще подобри и вашето самочувствие като съпруг, съпруга, майка, служител, предприемач, и т.н.