Реклама

Стоян Ненов е следващият български фотограф, който Фотофабрика представя в тазгодишната програма на фестивала, посветена на конфликтите.

„1/320 от секундата“ е първата самостоятелна изложба на Стоян Ненов, показваща част от работата му за Reuters като фоторепортер, отразяващ живота на бежанците в палатковите лагери – тяхната съдба, сблъсъци с местната власт, ежедневието.

Стоян Ненов е първият българин, носител на "Пулицър", като е отличен заедно с колегите си от фотоотдела на агенцията в категорията „Снимки от извънредните новини“ за отразяването им на драмата със стотиците хиляди пристигащи в Европа имигранти, които губят всичко, а понякога дори живота си.

1/320 от секундата скорост на фотоапарата е популярна и универсална настройка, гарантираща сериозен успех при снимки на движещи се хора. "Хората в движение" са и фокусът в изложбата на Стоян Ненов; понякога движението ги спасява, друг път е единственото състояние, в което са себе си.

Именно в тази "1/320 от секундата" човекът среща човека. Откриването на изложбата е на 20 септември (вторник) от 18:30 ч. в Чешки център.