Facebook промени профила ви по неудобен за вас начин

Социалната мрежа наскоро видоизмени визията на настройката, показваща вашите месторабота и образование.

Реклама

Разликата е в това, че тази информация вече се намира непосредствено под профилната ви снимка и е много по-лесно и широко достъпна за вашите приятели, които могат да я видят веднага щом влязат във вашия профил.
Въпреки че промяната няма да превърне тези данни в публични, тя може да ги направи много по-видими за вашите приятели. А това, от своя страна, може да предизвика у някои потребитeли на Facebook известно неудобство.
Идеята е при влизане в профила ви предварително посочената от вас информация за месторабота и образование да не е скрита в опция информация, а да се появява в най-видимото за всеки посетител поле Intro (Представяне) на Facebook профила ви.

Според експертите въведените от Facebook новости могат да увеличат сериозно възможностите за грешки или неволно публикуване на лична информация.
От социалната мрежа заявиха, че целят потребителите да разберат и да се интересуват повече от личните настройки на профилите си.

Запитан защо са прибегнали точно до този вид промяна, говорителят на Facebook отговарят така: "Чрез това нововъведение от миналата седмица искаме да направим по-лесно разбирането на начина, по който социалната мрежа работи за потребителите", "По никоя от тези черти обаче няма промяна в настройките за публичност", допълва още той.

Потребителите, които вече са конфигурирали какво да се появява в тези полета, няма да бъдат засегнати от промяната, уверяват още от социалната мрежа. Това означава, че вашето Intro няма да покаже нищо по-различно от това, което вече сте включили в графата Work and Education (Работа и образование).

Ако пък не желаете информацията за вашата месторабота и образование да се вижда под профилната ви снимка, лесно може да я коригирате така че да не бъде достъпна за широкия ви кръг от приятели. Достатъчно е само да кликнете върху моливчето и да редактирате информацията според вашето желание.