Реклама

На 15 януари от 19:00 ч. в "Gallery Geshov" на улица "Сердика" 4 е откриването на фотографската изложба "S(T)IMULACRA" на Nana Boliyani. Авторката ни отваря врата към илюзорен, граничен свят, в който нейните "жертви" стават съучастници в изграждането на тази нова реалност. През цялото време Nana Boliyani умело скрива факта, че всъщност оригинал не съществува, а всичко е единствено проекция нa нейното въображение. Boliyani изгражда ту смели жени войни, ту духове, идващи от отвъдното, като непрекъснато проектира нови и нови светове, в които ни приканва да се разходим.

В своите фотографии авторката провокира въображението на зрителя, като поставя обичайното в необичайна среда. Героите на Boliyani са много различни един от друг. Те са обикновени хора, които попадат в магически свят от желязо, стъкло, дим и светлина.

Nana Boliyani е артистичния псевдоним на авторката. Тя е участвала в общи изложби в Gallery Underground и Art Point of Sofia, а през 2011 година прави самостоятелно представяне в Холандия.

Заповедайте на откриването на 15 януари от 19:00 ч. в "Gallery Geshov" на улица "Сердика" 4. Изложбата ще продължи до 29 януари.

Тук може да разгледате и сайта на Nana Boliyani.