guts&brainsDDB e творческа агенция на годината за 7-ми път на ФАРА 2023

Освен отличията в отделните категории, по време на най-големия фестивал на креативната индустрия в България, агенцията получи и награда Grand prix, която се връчва за рекламна идея, отличаваща се на световно ниво.

Реклама

Творческата агенция guts&brainsDDB, част от DDB Group, е големият победител във ФАРА 2023.

За седми път в историята на конкурса, тя бе обявена за “Агенция на годината”. В творческия фестивал тази година участваха 25 агенции, а общият брой на кампаниите, които се състезаваха в 13-те основни категории достигна 272.

В оспорваната надпревара guts&brainsDDB успя да грабне 3 златни, 5 сребърни и 3 бронзови отличия. Допълнително, агенцията спечели и другата голяма награда във фестивала - Grand prix, която се връчва за рекламна идея, отличаваща се на световно ниво.

Тя бе връчена за радиорекламата "Има приятелства, които дават светлина", която агенцията разработи, за да промотира партньорството на фондация "Очи на четири лапи" и дългогодишния клиент на агенцията “EVN България”.

Йоана Панчева, изпълнителен директор на guts&brainsDDB, сподели: „ Изборът ни за агенция на годината за седми път, е доказателство и важна оценка за труда, които ежедневно полагаме, творческия подход и идеи, които прилагаме при всеки наш проект, както и потенциала на нашата работа и високия професионализъм на нашия екип. Положителният заряд на всички наши колеги заедно с подкрепата на клиентите, намират израз в забележителни кампании, които се радваме, че остават следа и са високо оценени. Това не само ни радва, но и ни задължава да отстояваме и надграждаме нови хоризонти“.

Сред компаниите, с които guts&brainsDDB има дългосрочни бизнес партньорства са Yettel, McDonalds, ЕКО България, UMC, Pfeizer, Ford, Groupe SEB, ABSOLUT и други. За работата си с редица от тях, агенцията получи номинации в много от конкурсни категории в рамките на ФАРА 2023.

guts&brainsDDB e част от DDB Group, където влизат и творческите агенции DNA, Tribal Worldwide Sofia, медийните агенции PHD Media Bulgaria, Optimum Media, BTL агенция Gotovo и продуцентската компания final_new.