Имайте предвид, че Jet Black вариантът на iPhone 7 се драска по-лесно

Реклама

Един от новите цветове на iPhone 7 е Jet Black. При него покритието е лъскаво и самата компания предупреждава (макар и със ситен шрифт), че е по-податливо на надраскване от матираните варианти.

Редакторът в технологичния сайт The Verge, Влад Савов, публикува снимки на своя телефон с първите драскотини. Той уточнява, че устройството е било употребявано интензивно с цел написването на подробни ревюта, но не е било подлагано на умишлен тормоз, както правят мнозина, пускайки айфоните в тоалетната, за да тестват водоустойчивостта и др.п.

Редакторът допълва, че драскотините се виждат само под определен ъгъл. Той признава, че при Jet Black се натрупват по-лесно и отпечатъци от пръсти, но това е неизбежно при този вид покрития. Влад Савов не публикува снимките с цел да критикува този вид цвят на iPhone 7. Той дори е противник на калъфчетата и не смята да използва такова, за да предпази телефона си. „Когато купувате Ferrari, не го правите, за да го държите в гаража си, нали така” – коментира той и допълва, че няма да си вземе и прозрачно калъфче, защото покритието Jet Black съдържа материал, който прави хващането на телефона дори по-лесно, отколкото матираните варианти. Екстра, която изненадва клиентите, тъй като сме свикнали да приемаме лъскавите повърхности за по-гладки и хлъзгави.

Снимка: Apple