iPhone и шоколадовата фабрика за аксесоари

Реклама

Всеки следващ iPhone поражда необходимостта от покупката на някакъв аксесоар. Калъфче, зарядно за офиса, адаптер за колата или нещо друго. За новия iPhone 7 това важи в още по-голяма степен – премахването на аудио порта ще отприщи нова вълна от преходници и други аксесоари.

Чудесна бизнес ниша за редица производители, които търпеливо изчакват появата на новия смартфон на Apple, за да предложат решения за възникналите нужди (или да ги наречем направо главоболия?).

Ето, Belkin и Anker вече обявиха първите си продукти за iPhone 7. На 10 октомври Belkin започва продажбите на разклонителя ($40) за Lightning порта, който ще позволи едновременно зареждане на телефона и ползването на кабелни слушалки – включените в комплекта EarPods или други.

Китайската компания Anker подготвя слушалки за Lightning порта, макар че е по-известна с продуктите си за едновременно зареждане на няколко устройства. Последното й зарядно с 4 USB порта и един USB-C вероятно може да задоволи нуждите и на най-големите любители на новите технологии.

Вероятно Mophie ще направи калъф с вградена батерия, който ще има и 3,5-милиметров аудио жак. По този начин потребителите ще могат да ползват „старите” си слушалки без преходника, включен в комплекта на iPhone 7, без да се притесняват, че могат да го загубят някъде.

Според Apple драмата с премахването на аудио порта ще бъде кратковременна. Компанията разчита на производители като Belkin, Anker, Mophie и др. да запълнят празнината, отворила се при поредния технологичен скок (друг е въпросът на каква цена за потребителите ще бъде това).

Очаква се догодина Apple да въведе безжичното зареждане, така че това ще отвори нова златна мина за компаниите, произвеждащи продукти за iPhone екосистемата. Не се притеснявайте – аксесоари ще има за всички от сърце.