Jameson Златна Бленда – церемонията е тази събота!

Бляскавата церемония ще се излъчва по bTV Cinema на 23 ноември в 22.00 ч.

Реклама

Кой е българският „Крал на комедията“? Георги Кадурин в ролята на Цеков, Кръстю Лафазанов в ролята на Йордан Лютов или Филип Аврамов в ролята на Коцето?

Кое е „Лошото момче на България“? Асен Блатечки в ролята на Стефан Марков, Захари Бахаров в ролята на Иво или Мариан Вълев в ролята на Куката? Коя е „Най-запомнящата се реплика“? „Те ни гонят, ние бягаме“, „Аз съм поп на пазарен принцип“ или „Много предатели, брат, много“? Отговорите на тези и много други въпроси ще разберем още тази събота по време на награждаването.

След месец на оспорвано гласуване, тежко съревнование и неочаквани обрати, зрителският вот е вече факт. Имената на любимите филми и сериали на българската публика ще разберем още тази събота, благодарение на филмовите награди Jameson Златна Бленда, които за втора поредна година дават глас на българските зрители и им позволяват да посочат кои от родните кинопродукции са успели да оставят отпечатък в сърцата им.

Бляскавата церемония ще събере звездите и екипите на всички номинирани в конкурса продукции: „Виктория“, „Живи легенди“, „Корпус за бързо реагиране 2“, „Отрова за мишки“, „Съдилището“; „Домашен арест“, „Под прикритие“, „Революция Z“, „Столичани в повече“, „Фамилията“ и „Четвърта власт“. Домакини и водещи на събитието ще бъдат любимците на публиката Мария Силвестър и Георги Тошев. Към звездния елит ще могат да се присъединят и 50 зрители, които ще спечелят златни покани за събитието, благодарение на участието си в гласуването.

По време на гала вечерта ще бъдат връчени и две специални отличия на авторитетното жури от киномани и журналисти в категориите „Най-добър филм“ и „Най-добър сериал“. Ще съвпаднат ли симпатиите на журито с тези на зрителите? Предстои да разберем само след няколко дни.

Повече за първото издание на конкурса можете да намерите на официалния сайт. В четвъртък на jamesonzlatnablenda.bg/za-konkursa/nagradi-za-publikata, както и в секция „Награди“ на FB приложението ще бъде публикуван и списъкът със спечелилите участници в гласуването.