Реклама

Късно тази вечер (българско време) Google ще представи новите си продукти на специално събитие в Сан Франциско. Очаква се да бъдат показани новите телефони Pixel и Pixel XL, както и други устройства на компанията. Ето малко повече детайли

Pixel и Pixel XL
Google изоставя бранда Nexus. На новите телефони няма да бъде изписано и името на производителя. Очаква се да бъдат представени новите апарати Pixel и Pixel XL, произведени от HTC. Те ще бъдат съответно с 5-инчов (1080 x 1920) и 5,5-инчов (1440 x 2560) екран. Двата апарата ще имат идентичен хардуер: новият процесор на Qualcomm – Snapdragon 821, 4GB RAM, 12-мегапикселова камера, скенер за пръстови отпечатъци и голяма батерия (2770mAh и 3450mAh). За съхранение на данните ще има два варианта: 32GB или 128GB.

От изтеклите в мрежата снимки става ясно, че телефоните са с алуминиеви корпуси, а външният им вид наподобява iPhone. Сензорът за пръстови отпечатъци обаче е на гърба, по подобие на предишните модели Nexus 5X and 6P.

Очаква се цените на новите флагмани да започват от 649 долара, което ще ги постави в най-горния сегмент, редом до върховите модели на Apple и Samsung. Това може да изненада неприятно феновете на Google, тъй като досега смартфоните на компанията бяха по-евтини.

Не е чудно, че апаратите ще бъдат с най-новата версия на представената през август операционна система Android 7.1 Nougat.

Google Home
Google Home е малък цилиндричен високоговорител, който изпълнява ролята на домашен асистент – може да регулира температурата и осветлението в стаята, както и да възпроизвежда музика, разбира се. Микрофоните му винаги са включени, за да отговори на въпросите ви и да изпълни определени задачи, използвайки технологията на Google Assistant. Той е пряк конкурент на продукта на Amazon – Echo.

Очаква се цената на Google Home да бъде $129, което е с 50 долара по-малко от „големия” Echo, но с 80 по-скъпо от малкия вариант Echo Dot.

Chromecast Ultra
Новото устройство, което ни позволява да стриймваме видео на телевизора си, ще поддържа 4K и HDR, а цената му ще е 69 долара.

Google Wi-Fi
Очаква се рутерът да струва 129 долара.