Реклама

По подобие на Samsung, LG също представи своя нов флагман в самото навечерие на Mobile World Congress 2016 в Барселона.

На външен вид алуминиевият корпус на LG G5 напомня на по-малък Nexus 6P (максималната дебелина е 8 мм). Бутонът за включване е вграден в четеца на пръстови отпечатъци, а на гърба си телефона има две камери – 16-мегапикселова и една широкоъгълна (135 градуса), която е с 8 MP. Те могат да се ползват не само поотделно, но и заедно за получаването на колажи. LG са добавили девет нови филтъра, които имитират снимане с лентов апарат.

Процесорът е Qualcomm Snapdragon 820, а оперативната памет – 4GB. 5,3-инчовият екран е с резолюция 2560 x 1440, а останалите по-важни параметри са: 32GB памет, microSD слот, USB-C и батерия 2800 mAh.

„Мисията на G5 е да събуди инстикта ви за игра” – споделиха от компанията по време на представянето. Към апарата се предлагат много модули, които от LG наричат „приятели”.

Един от тях е LG Cam Plus, който улеснява снимането само с една ръка и увеличава капацитета на батерията до 4000 mAh, осигурявайки още 6 до 8 часа работа. Има физически бутон за снимане, отделен бутон за видео запис, LED индикатор и колелце за zoom.

Друг модул е LG Hi-Fi Plus – усилвател, разработен съвместно с Bang & Olufsen. Той е в черен цвят и прави телефона малко по-дълъг. Идва в комплект със слушалки H3 B&O Play.

Дебют направиха и камерата LG 360 Cam, както и визьора за виртуална реалност LG 360 VR. Сферичната камера прави 16-мегапикселови снимки и до 2K видео, което се поддържа от YouTube 360 и Google Street View.

Визьорът, разработен съвместно с Google, се отличава от всички останали на пазара, защото не е голяма кутия, в която смартфонът се пъха, а самостоятелен уред, който се свързва с G5 чрез USB-C. Голямата полза е, че така визьорът тежи само 100 грама и „няма да изглеждате толкова нелепо”, по думите на компанията.

Друг модул е LG Rolling Bot – сферичен робот, който може да ви изпраща картина от дома, докато ви няма. Той става и за игра (включително и с домашните любимци), защото има не само камера, но и микрофон, говорител и лазер.

Всички тези устройства ще се синхронизират сами с G5 и не изискват някаква настройка. От компанията обаче не разкриват техните цени.

LG G5 и новите аксесоари ще бъдат на пазара в началото на април.

Смартфонът ще се предлага в четири цвята: сребрист, златист, розов и titan (графитен).

 

 

Тагове: LG G5 смартфон