Реклама

Apple пусна безплатен ъпгрейд за macOS Sierra и голямата новина е, че Siri влиза в Mac!

Новата операционна система прави още по-способен всеки Mac, помагайки на потребителите да преоткрият най-добрите си снимки с функцията Memories, да се логнат без да пипат клавиатурата с Auto Unlock през Apple Watch, да работят гладко с различни устройства (iPhone, iPod, iPad), да освобождават лесно ценно дисково пространство, както и нови възможности за оживени емоджи чатове в Messages.

Най-важната новина обаче е влизането на Siri. Така, докато работите нещо, можете с глас да помолите асистента на Apple да свърши нещо друго през същото време, за да не прекъсвате задачите си нито за секунда. Не можете да си спомните къде сте запазили важната презентация за понеделник сутринта? Няма страшно, защото Siri помага също и да локализирате файлове на хард диска, което знаем колко голям проблем е понякога. Търсете снимки и информация онлайн само с питане, без да се налага да използвате клавиатурата, за да браузвате.

Файловете в Desktop и Documents вече могат да се пазят и синхронизират автоматично в iCloud Drive – така винаги ще имате достъп до тях навсякъде, включително от друг Mac.

Функцията Optimized Storage може да помогне, като автоматично мести рядко ползвани файлове в облака и ги прави достъпни при нужда. Помага и да разкарате стари и ненужни документи (Mail атачмънти, снимки и изгледани iTunes филми) – така винаги ще имате място за нови и често ползвани файлове. Можете лесно да намерите всеки файл там, където сте го записали – просто го отворете и оригиналът ще се свали, все едно си е бил там винаги. 

macOS Sierra се грижи също да не претрупвате Mac с ненужни файлове и напомня да изтриете използвани инсталации, премахва дублирани даунлоуди, кеш, лог файлове и друго ненужно съдържание, така че да не се трупат вехтории из паметта на компютъра ви.

А ако желаете, можете лесно да изкопирате снимка, видео или текст на своя iPhone, а после ги пейстнете на Mac. Или обратното - без никакви допълнителни усилия.