Реклама

В един от ски курортите на Северна Калифорния GoPro представи камерата си Hero 5 Black – новият флагман, наследяващ появилата се през 2014-а Hero 4. Компанията анонсира и Hero 5 Session – обновен вариант на по-малката, кубична камера Session, която се появи миналото лято. Двете камери са съвместими с първия дрон на компанията, Karma, и ще бъдат на пазара от 2 октомври.

Двете устройства могат да снимат 4K видео с до 30 кадъра в секунда и са водоустойчиви при потапяне на дълбочина до 10 метра. Могат да бъдат управлявани с глас на седем езика, както и да правят резервно копие на снимките чрез облачната услуга GoPro Plus. Разполагат със стерео микрофони.

Ето и разликите между двата модела. Hero 5 Black прави 12-мегапикселови снимки, има 2-инчов LCD тъчскрийн, вграден GPS, възможност за снимки в RAW формат и Wide Dynamic Range видео. За първи път компанията въвежда цифрова стабилизация на изображението (наскоро Sony представи подобна камера с оптична стабилизация).

Hero 5 Session е с 10-мегапикселов сензор, като няма екранче, GPS, както и възможност за снимки в RAW формат и WDR видео.

Облачната услуга GoPro Plus струва 5 долара на месец. Срещу тези пари получавате библиотека с музика, чийто права са уредени, както и 20% отстъпка за всички аксесоари на компанията.

Hero 5 Black струва 430 евро, а Hero 5 Session – 330.

Ще бъде интересно да се наблюдава дали добавянето на дрон в продуктовата гама на GoPro ще допринесе за по-добри продажби на компанията в сравнение с конкурентите Sony и Garmin.