Реклама

Сайтът iFixit разглоби новия iPhone 7 Plus, за да ни покаже какво има вътре. Екипът дори е използвал рентгенов апарат, за да заснеме пружинките в Taptic Engine – устройството, благодарение на което работи функцията 3D Touch (разпознаване силата на натиска) и което генерира различни вибрации, за да разбере потребителят, без да се налага да гледа екрана, дали е получил SMS, съобщение в чата или пък е време за следващата среща.

Ето основните изводи от пълното разчленяване:

Корпусът на iPhone 7 е залепен с лепило, което означава, че след ремонт или смяна на батерията достигането на първоначалната водоустойчивост е под въпрос.

Телефонът няма аналогов аудио порт, но все още има три аналогови CirrusLogic аудио чипа.

От двете страни на Lightning порта има симетрични отвори за два високоговорителя, но реално такъв има само вдясно. Отляво има микрофон (както и при предишните модели), както и още един компонент, за който от Apple са потвърдили, че е барометър. Благодарение на него телефонът измерва прецизно надморската височина.

Едно е сигурно – не правете това вкъщи! За разглобяването на подобна техника се изискват специфични инструменти и доста опит.

На този адрес можете да видите пълното разглобяване и на часовника Apple Watch Series 2.