Ретрото пак е на мода

Има неща, които не могат да се заменят...

Реклама

Има неща, които не могат да се заменят. Просто са направени перфектно и всичко, от което имат нужда е леко освежаване. От десетилетия насам наблюдаваме едно интересно явление при тенденциите в технологиите, модата и изобщо начина на живот. Предмети и модни течения от миналото се завръщат в ежедневието на младото поколение под формата на актуални трендове. Веспата, очилата wayfarer, винилите, брадите – това е една малка част от безчетните тенденции, които възкръснаха от миналото през последните години.

 

 

Какво подтиква света към това ежегодно винтидж възраждане? Дали носталгията по старото време или уникалната стойност на нещата от миналото? Невинаги всичко е под контрол, когато говорим за диктуване в модата. Кой би предположил, че отново ще използваме телефонни слушалки с кабел… е разбира се, като аксесоар към смартфона. Наричани „хипстърски“, несъмнено предметите от близката история придават едно неповторимо уютно куул усещане, което нито една футуристична джаджа не би могла да има.

 

Кое е следващото ретро нещо, което ще се върне на мода през тази година? Ако смятате, че имате усет за новите тенденции или поне за тези, които се завръщат, имате възможност да познаете какви ще са те през 2015 г. на уебсайта www.retromoda.bg