Реклама

В неделя вечер Samsung представи в Барселона своите нови смартфони Galaxy S7 и S7 Edge.

S7 запазва 5,1-инчовия quad HD Super AMOLED екран от своя предшественик, докато S7 Edge е с 5,5-инчов екран (също quad HD Super AMOLED), който е извит в краищата. Задният капак също е леко извит, което прави телефона много по-удобен за хващане

Двата смартфона поддържат microSD карти, с които вградената 32GB памет може да се увеличи. Те са с водо- и прахоустойчивост IP68, която позволява потапяне във вода до 1,5 м за 30 минути. Самите портове също са водоустойчиви, без да се налага поставянето/махането на капачета. Телефоните нямат USB Type-C, ползва се стандартният Micro USB порт. Samsung обяснява това решение с нуждата от съвместимост с представения миналата година аксесоар за виртуална реалност.

Новите смартфони са с процесорите на Samsung - Exynos (за Северна Америка процесорът ще е Qualcomm Snapdragon 820). Оперативната памет е 4GB.

Батериите могат да се сменят само в сервиз, като капацитетът им е увеличен. За S7 е 3000 mAh (спрямо 2550 mAh в S6), а за S7 Edge е 3600 mAh (2600 mAh при S6 Edge). И двата модела запазват възможността за бързо зареждане, както и за безжичен заряд.

Камерата е 12-мегапикселова, което е по-малко от 16-те мегапиксела в шеста серия, но пък може да прави снимки при почти двойно по-слаба светлина. Това се дължи на новия сензор и на обектива f/1.7, който пропуска с 25% повече светлина. Новият сензор изоставя формата 16:9 и се завръща към класическия 4:3.

Според Samsung камерата може да фокусира до три пъти по-бързо. Включването й също е по-бързо и изпреварва модели като Nexus 6P и iPhone 6S Plus.

Операционната система е Android 6.0 Marshmallow с интерфейса на Samsung TouchWiz. Голямата новост е функцията Always-On Display, която показва постоянно на екрана часовника, календара и последните уведомления. Според компанията тази екстра консумира половин процент от батерията за час (когато телефонът е в джоб или чанта, т.е. на тъмно, екранът се изключва напълно).

S7 ще се продава в черно или златисто, а S7 Edge в черно, златисто или сребристо.

Samsung представи новите си продукти в навечерието на откриващия се утре Mobile World Congress 2016 в Барселона. Голям фурор предизвика появата на Марк Зукърбърг. Основателят на Facebook се качи на сцената, за да сподели съвместните планове със Samsung за развитие на виртуалната реалност (VR).

Тук можете да научите подробности и за представената камера Gear 360: