Snapchat предлага слънчеви очила с камера

Компанията се преименува на Snap, Inc.

Реклама

Snapchat представи първия си хардуерен продукт – слънчевите очила Spectacles, които са с вградена камера, снимаща 10-секундни клипове. Очилата ще бъдат на пазара до месец-два, а цената им е 130 долара.

Другата новина е, че компанията се преименува на Snap, Inc. Целта на новото име е да покаже, че фирмата се занимава не само с приложението за споделяне на снимки.

Очилата Spectacles имат само един бутон, който включва камерата със 115-градусова леща. Идеята е да разполагате с видео, което е максимално близо до вашия личен спомен за преживяното.

Ако сте с Android телефон, прехвърлянето на файловете към него става чрез Wi-Fi. Ако ползвате iOS устройство, можете да избирате между Wi-Fi и Bluetooth връзка.

Камерата снима в новия формат circular, който наподобява човешкото зрение. Докато гледате клиповете на телефона, можете да го завъртите в landscape или portrait положение, като и при двата случая картината изпълва целия екран.

Очилата се зареждат при поставяне в кутията им, след което издържат цял ден. Когато батерията в кутията е заредена напълно, тя осигурява до четири заряда на очилата.

Snap няма амбиции за големи продажби и характеризира продукта си като „играчка“. От тази играчка обаче могат да произтекат големи печалби, защото Snapchat е популярна платформа, ползвана ежедневно от 150 милиона души.

Неизбежни ще бъдат сравненията с очилата Google Glass, макар че те са доста по-скъпи – 1500 долара. Предимството на Spectacles е, че са слънчеви и няма да привличат толкова много вниманието, както амбициозния продукт на Google.